MENÜ

Lanet

Gheorghe Hagi'den sonra çok farklı anlamlar yüklenen bu forma, giyenlerin laneti oldu adeta. Son olarak Arda'nın taşıdığı 10 numaranın yeni sahibi, Brezilyalı Felipe Melo...

Lanet

Galatasaray, 1996-97 sezonununda Barcelona’dan Gheorghe Hagi’yi transfer ettiğinde, dönemin yönetimi ağır eleştiriler almıştı. Hagi, yaşı nedeniyle tartışma konusu olmuştu. Ancak Rumen futbolcu, Galatasaray’da geçirdiği 5 sezonda kulübe tarihi başarılar yaşattı. Giydiği 10 numara, Sarı-Kırmızılılıar için ayrı bir anlama sahip oldu. Yıldız oyuncu futbolu bıraktıktan sonra, Galatasaray Kulübü bir jest yaptı ve 2001-02 sezonunda 10 numarayı hiçbir futbolcuya vermedi. 2002-03 sezonundan itibaren ise 7 farklı oyuncu, bu formayı taşıdı. Ancak hemen hepsinin sonu hüsran oldu. Felipe’yle başlayan şanssızlık, son olarak Arda Turan’a kadar devam etti.

Haberin Devamı

Arda, futboluyla Galatasaraylılar’ın yeni efsanesi olma yolunda hızla ilerlerken, 10 numaralı formayı giydiği son iki sezonunda büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Bazı taraftarların artık ‘lanetli’ demeye başladığı bu numaranın yeni sahibi Felipe Melo oldu. Brezilyalı futbolcu, GS TV’ye yaptığı ilk açıklamada ise forma numarası seçimiyle ilgili olarak, “Kesinlikle katı kurallarım yok. Ancak 4 numaralı formayı giyeceğim. Çünkü daha önce Almeira’da bu numarayı giydim ve çok başarılı bir sezon geçirdim. 4 numaralı formanın boşta olması çok güzel. Taraftarlarımız da gidip o formayı satın alabilirler” demişti. Melo, neden fikir değiştirdiğiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

YORUM YAZ