MENÜ

Kwadwo Asamoah kimdir? Galatasaray istemişti! Fenerbahçe alıyor...

Sezon başında Kolarov'u isteyen ancak transferi bitiremeyen Fenerbahçe, Inter'in deneyimli futbolcusu Kwadwo Asamoah'ı kadrosuna katacak. Serie A ekibiyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki Ganalı ismin yeni adresinin Fenerbahçe olacağı ifade ediliyor. Peki, Kwadwo Asamoah kimdir? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Kwadwo Asamoah kimdir? Galatasaray istemişti! Fenerbahçe alıyor...

Fenerbahçe'de gelecek sezonun transfer çalışmaları başladı. Yönetim, yeni hocayla anlaştıktan sonra ilk iş olarak sol bek transferi yapacak. Yıllardır sarı-lacivertli takımın adeta kanayan yarası olan sol bek bölgesi için düşünülen isim ise Asamoah. Serie A ekibi Inter'de futbol yaşantısını sürdüren Ganalı futbolcunun sezon sonunda Fenerbahçe'ye imza atacağı iddia edildi. Peki, Kwadwo Asamoah kimdir? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Kwadwo Asamoah kimdir?

Asamoah, 9 Aralık 1988 tarihinde Gana'nın başkenti Akra'da doğdu. Futbola ülkesinin takımlarından Deportivo'da başladı, ardından Kaaseman'a transfer oldu. İlk profesyonel sözleşmesini ise yine bir başka Gana kulübü Liberty Professionals Accra ile imzaladı. Ancak yeteneğiyle Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken futbolcu 2007'de İsviçre'nin Bellizona takıma transfer oldu.

Bellizona'da forma giymesinin ardından 2008 Ocak'ında İtalya'nın Torino takımına kiralık olarak transfer olan Kwadwo Asamoah, 2008 yazında ise bir başka Serie A ekibi Udinese'ye kiralandı. Burada performansı sonrası 2009'da Udinese futbolcuyu bonservisi ile renklerine bağladı. 2012 yılına kadar Udinese formasını başarıyla terleten Ganalı savunmacı 1 milyon Euro'ya transfer olduğu Udinese'den Juventus'a 18 milyon Euro bedelle transfer oldu.

Haberin Devamı

2018 yılında Galatasaray'ın transfer gündemine gelen hatta transferi bitti gözüyle bakılan Asamoah Inter'e transfer olmuştu. 2018-2019 yılında 42 maçta forma giyen Asamoah bu sezon Conte'nin takımın başına geçmesiyle gözden düştü.

Gana'lı futbolcu sezonun ilk yarısında sadece 11 maçta forma giyebildi.

Kariyeri boyunca 337 maça çıkan Asamoah 13 atma başarısı gösterdi. Gana Milli Takımı forması da giyen 31 yaşındaki oyuncu 40 maçta 4 gollük performans sergiledi.

YORUM YAZ