MENÜ

Kuzey Makedonya mucizesi

EURO 2020'ye katılarak bir ilki başaran Kuzey Makedonya, Dünya Kupası yolunda İtalya'yı yarı finalde devirerek büyük bir sürprize imzasını attı. Makedonlar, şimdi de Portekiz'i devirerek yeni bir 'Peri Masalı'na imzasını atmak istiyor.

Kuzey Makedonya mucizesi

2022 Dünya Kupası Play-Off maçlarının en büyük sürprizine elbette Kuzey Makedonya imzasını attı. Türkiye'nin de yer aldığı C Yolu'nda herkesin yenilir gözüyle baktığı Makedonya, son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı deplasmanda tek golle mağlup etti ve Portekiz'in finalde rakibi oldu. EURO 2020'ye elemelerden değil, Uluslar Ligi'ndeki başarısı sayesinde oradan Play-Off oynayarak tarihinde ilk kez katılan Makedonlar, Dünya Kupası elemelerinde J Grubu'nu ikinci tamamlamıştı. Igor Angelovski ile EURO'yi gören ekip, Ağustos 2021'de onun yerini alan Ümit Milli Takım'ın hocası Blagoja Milevski ile peri masalını sağlayan isim, 29 yaşındaki Aleksandar Trajkovski oldu.

Haberin Devamı

Palermo'da oynamıştı...

90+2'de golü atan Trajkovski, İtalya'da maçın oynandığı Palermo'da 4 sene önce forma giydiği yerde Gök Mavililer'i yıktı. Elemelerde 10 maçta 5 gole ulaşan tecrübeli oyuncu, şu an kariyerini Suudi Arabistan temsilcisi Al-Fahya'da sürdürürken, kulüp kariyerinde bu sezon şu ana kadar 14 maçta sadece 1 gol atabildi.

YORUM YAZ