MENÜ

Kusura bakma sinyor!

FANATİK yazarları, Roberto Mancini'nin Bursa maçından sonraki çıkışını masaya yatırdı. Genel kanı, İtalyan hocanın gösterdiği tepkinin abartılı olduğu yönünde

Kusura bakma sinyor!

Bursa maçı sonrası Mancini’nin yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. FANATİK yazarlarının da yorumladığı İtalyan hocanın sözlerinden öne çıkanlar şöyleydi:
- Aranızda doğruyu yazmayan arkadaşlar var. Oyuncularla aramda problem olduğunu yazanlar var. Bunu yazanların mesleklerini değiştirmeleri gerekir. Yalan yazmak özgürlük değildir.
- Oyuncularla aramda sorun yok. Oyuncuların arasında bir sorun varsa onu bilmiyorum, onlara sorun. Böyle bir şey varsa da, geçmişten kalmıştır.
- Gitmemi isteyenler olabilir. Kabul etmesem de saygı duyuyorum. Buraya gelirken geleceğin takımını kurmak için davet edildim.
- Kariyerimde daha az izlenen bir lige geldim. Hata yapmış olabilirim. Bunun için yarın gidebilirim. Ama ben buraya geleceğin takımını kurmak için geldim. Taraftarın küfrünü çekmek zorunda değilim.
- Transfer için harcayacak 30 milyon Euro’nuz vardır. Ona göre davranırsınız. Biz geleceğin takımını kurmak için geldik. Hakaretleri dinlemenin hiçbir anlamı yok.
- Ocak’tan geçen haftaya kadar oynadığımız oyunu izlemediniz mi? Şampiyonlar Ligi ve kupayı 10-15 oyuncuyla oynadık. Ve kadromuz buna yeterli değildi. Gazetecilerin bunu görmesi gerekir.
- Benim gelmemin bir anlamı yoksa, daha önceki hocayla devam edilebilirdi, Şampiyonlar Ligi’ndeki güçlü takımlardan yine fark yenilebilirdi.

Uyum sağlamalı...

Mancini, bir profesyonel ve profesyonel bir ekiple çalışıyor. Yeni bir kulübe, yeni bir ülkeye giderken o ligin şartlarını bilmesi gerekir. Suudi Arabistan’a gidip yolda elinizde birayla dolaşırsanız, “Ya bilmiyordum” diyemezsiniz, suçtur. Türk futboluna giriyorsanız buranın şartlarını da bilmeniz gerekir. Maalesef Türkiye’nin kendine özel bir durumu var. Mancini buraya gelirken salt bir teknik direktörlük işi yapmayacağını bilmeliydi. Burada abilik, babalık, baş scout’luk hatta Fatih Terim örneğine bakarsak peyzaj mimarlığı bile yapmalısın! Mancini bütün bunları Arsenal’in başında söylese mantıklı olurdu ama Galatasaray’ın başındaysan şartlar farklıdır.

Mehmet Demirkol

O sözler söylenmemeliydi

Taraftarın, takımın oynadığı futbolu beğenmeyip Mancini’yi istifaya çağırması karşısında İtalyan çalıştırıcının verdiği aşırı tepkiyi anlamak zor. Manchester City’de benzer durumlar olduğunda böyle tepki vermemişti. Anlaşılan göreve gelirken kendisine vaat edilenler ve şimdi alamadığı yardım ile anlam veremediği kaos, Mancini’yi depresyona sokmuş. Ne olursa olsun, Avrupa’da kariyer yapmış önemli bir teknik adamın basın toplantısındaki demeçleri, ne kadar yalnız kalıp bunalmış olsa da söylenmemesi gereken sözlerdir. Asıl sorumlular ise olaylara seyirci kalanlardır.

Can Çobanoğlu

6 küsür milyon Euro


Mancini sakin kişiliği, futbolculara şevkatle yaklaşımı, giyimi ve tarzıyla ‘efendi’ bir teknik adam profili çiziyor. Juventus zaferi sonrası onu göklere çıkaran kesimin, şimdi İtalyan’ı idam etmesi de beni artık şaşırtmıyor Türkiye’de. Olay aslında Mancini’nin bizim ‘atmosfere’ henüz ayak uyduramaması. Yedek kulübesi arkasından kendini bilmezlerin ettiği küfüre tabii ki alışkın değildir. ‘Uçurtma’ haberleri de ne Çizme’de ne de Ada’da bu kadar fazla görmemiştir. Fakat Mancini şunu da bilmelidir ki, Galatasaray’da yılda 6 küsür milyon Euro kazanıyorsan, bunlara katlanacaksın...

Mehmet Demircan

Adamı 2 günde çatlattık

Türkiye’yi İtalya’ya benzetmişti ilk geldiği günlerde Mancini. Kısa zamanda çok yanıldığını anlamıştır. Bu topraklardaki delilik oranıyla hiçbir ulus başa çıkamaz. 15 gün önce bu futbolcular, bu teknik ekip, bu yönetim en büyüktü. Her sene şampiyon olmak için kontrat imzalanmadı, Chelsea, Türkiye karmasını da 10 kerenin 9’unda eler. 2’ncilik Galatasaray’ı hedefine ulaştırıyor bu sene. Mancini’nin patlaması bence normal, 2 günde çatlattık adamı. Saçı bile geldiği günkü gibi düzgün değil. Basını suçlamaya başlaması dengesini de yitirmeye başladığının göstergesi.

Serdar Dinçbaylı

Ya alışacaksın ya da...

Bay Mancini sinyor Makaroni tadında işler yapıyor, defolar da fena halde sırıtıyor! Takımı bay Mancini kurmadı peki BAL tadındaki stoperi Arjantin’den kim getirtti? Sinyor Makaroni’nin ekibi aldığı yere İtalya’da bakarlar, Türkiye’de de emanetin bırakıldığı mevkiye bakarlar! Biz çocuklarını bile ‘gel lan bi ısıriiim hayvan oğlu hayvan’ diye seven, hatır sorma işini ‘kadınlar’ üzerinden çözen bir yapıyız. O nedenle ya alışacaksın, ya da kulaklarını tıkayacaksın. Saçma sapan kadrolar kurduğun, olmadık oyuncuları oynattığında hatırın da sorulur, 7 sülalen de!

Oğuz Dizer

Aciz duruma düşersen...

Mancini, Terim gibi bir efsanenin gönderilmesiyle teknik patronluk yapacaktı. Böyle bir hocanın ardından ancak Mancini gibi birisi gelirse taraftarını susturabilirdi Galatasaray Yönetimi. Yani Mancini kredili geldi ve üzerinde bir baskı yoktu. Üstelik takımı gruptan çıkarması, Şampiyonlar Ligi’ne devam ettirmesi önemli artılardı. Ancak İtalyan hoca tam 36 maça 36 ayrı kadro sürerek bir ilke imza attı ve hepimizi şaşırttı. Bursa maçı sonrasındaki çıkışı yakışmadı. Kısa bir süre önce bu statta 6 attığı takım karşısında bu kadar aciz duruma düşersen kim olursan ol bu soruları sorarlar adama kusura bakma sinyor...

Tunç Kayacı

Aysal ikili oynuyor

Mehmet Demircan’ın İtalyan meslektaşından öğrendiğiyle, Mancini’nin basın toplantısında bizzat söylediği sözler aynı: “Ben, geleceğin takımını kurmak için teklif aldım ve kabul ettim.” Ona, bu daveti yapan kim? Elbette Başkan Ünal Aysal... Peki, Chelsea yenilgisi sonrasında, takımı ruhsuzlukla suçlayan, teknik heyet ve futbolcuları taraftarın önüne atan o resmi bildirinin arkasında kimin imzası var? Yine Ünal Aysal’ın... Aysal hem çalıyor hem söylüyor, ama Mancini oynamıyor!

Zafer Büyükavcı


Agresiflikle suçunu bastırıyor

Mancini, Galatasaray’ın başında 20 STSL, 9 Ziraat Türkiye Kupası, 7 Şampiyonlar Ligi maçına çıktı ve 36’sında da farklı kadroyla oynadı. Devre arasında 20 milyon Euro’luk transfer yaptırdı, önce Şampiyonlar Ligi’nden elendi, sonra ligi ve kupayı kaybetmenin eşiğine geldi. Bunu yapan dünyanın her yerinde eleştirilir. Basit bir savunma stratejisi uyguluyor, agresiflikle suçunu bastırıyor. Terim’e göndermeleri şık değil. Zira Terim görevdeyken Mancini gelmek istedi, yönetim de milli takım bahanesini üretti. Ama aynı yönetim Ergin Ataman’ı Basketbol Milli Takımı’na gönderdi.

Serkan Akcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ