MENÜ

Kurtarıcı Kroos

Almanya’yı, İsveç karşısında 90+5’te attığı golle galibiyete taşıyan Toni Kroos, ülkesinde kahraman ilan edildi. Yenilen golde pas hatası yapan Kroos, “Topa 400 kere dokununca bazen hata yapıyorsunuz. Ancak sonunda hatamı düzeltim değil mi!” dedi.

Kurtarıcı Kroos

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda şampiyon olan Almanya, 2018’e şok bir başlangıç yapmıştı. F Grubu’nda Meksika’ya yenilen Almanlar, önceki gün İsveç’e kaybetseydi, 1938’den sonra kupaya ilk kez grup aşamasında veda edecekti.

Rakibi karşısında önce Toni Kroos’un hatalı pasında 1-0 yenik duruma düşen Panzerler, Reus’la beraberliği sağladığı maçta galibiyete uzatmanın son dakikası olan 90+5’te, Kroos’un süper frikik golüyle ulaştı. Ülkesinde adeta kahraman ilan edilen tecrübeli orta saha oyuncusu, “İsveç’in ilk golü benim hatamdan dolayı geldi. Ancak sonunda bu hatayı düzelttim değil mi! Top kaybı yapmam gayet doğal. Çünkü topa 400 kere dokununca bazen 2 tanesi, doğru yere gitmiyor” ifadelerini kullandı.

Reus: Kaleye vur dedim

Mücadelede 121 pas yapan ve bu alanda maçın en iyisi olan 28 yaşındaki futbolcu, yüzde 94 isabetle oynamayı başardı. Kroos’un paslaşarak kullandığı serbest vuruşta yanında olan Reus, “Toni’yi vuruş öncesi uyardım. ‘İsveçli oyuncuların boylarına bak. Orta yapma zamanı değil. Doğrudan kaleye vur’ dedim. O da vurdu ve golü attı” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe'den sürpriz kaleci hamlesi: Asmir Begovic

Haberin Devamı
YORUM YAZ