MENÜ

Kurban bayramı ne zaman? 2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı ne zaman? sorusunun aramaları her geçen gün artıyor. Tatil planı yapanlar, Kurban Bayramının ne zaman ve tatilin kaç gün olduğunu öğrenmek istiyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan bir son dakika açıklaması geldi. İşte 2018 Kurban Bayramı ve tüm detayları...

Kurban bayramı ne zaman? 2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Tatil planı yapanlar, Kurban Bayramının ne zaman ve tatilin kaç gün olduğunu öğrenmek istiyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan bir son dakika açıklaması geldi. İşte 2018 Kurban Bayramı ve tüm detayları...

Haberin Devamı

Kurban bayramı ne zaman

Ramazan Bayramının ertesinde vatandaşların gözü Kurban Bayramında. Yoğun iş temposundan yorulan ve tatil için vakit bulamayan vatandaşlar bayramları iple çekiyor. Kurban Bayramı da hem kurban ibadetinin gerçekleştirilmesi hem de iş temposundan yorulan vatandaşlar için önemli bir fırsat.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

100 günlük icraat programı cuma günü açıklanacak. 2019-2023 dönemine ait stratejik planlaması yıl sonuna kadar tamamlanacak.

(Suriye) Siyasi geçiş süreciyle ilgili çalışmalar sürecek. Suriye kaynaklı terör tehditlerine karşı etkin mücadelemiz devam edecek.

(ABDile Rahip gerilimi) Türkiye hiçbir tehdide prim vermez, kabul etmez.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Kurban bayramı ne zaman 2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün

İşte Kurban Bayramı Tatili ile ilgili tam açıklaması:

"Kurban bayramı yaklaşıyor. Kabinemizin aldığı kararı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Kurban bayramı 9 güne çıkartılmıştır. Yani arefe günü Pazar günü tatile dahil edilmiş bulunuyor. Toplamda 9 gün olacaktır."

2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil olacak.

Toplu taşımada indirim

İstanbul'da, Kurban Bayramı dolayısıyla, 20 ile 24 Ağustos tarihleri arasında toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli olmasına karar verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı’nın;

-1. günü 21 Ağustos Salı 2018,

-2. günü 22 Ağustos Çarşamba 2018,

-3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018,

-4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak belirlenmiştir.

YORUM YAZ