MENÜ

Kupanın parlayan yıldızı Lukaku

Kupanın bu kez gizli değil gerçek favorilerinden Belçika’da Romelu Lukaku, ilk iki maçta 4, son 11 maçında ise 17 gol attı. Lukaku, yıldızların 25’indeki gol sayılarına bakıldığında ise Messi ve Ronaldo’yu bile geride bıraktı.

Kupanın parlayan yıldızı Lukaku

2014 Dünya Kupası’nın gizli favorisi olarak gösterilen Belçika, 2018 Dünya Kupası’na yıldızlarla dolu jenerasyonuyla bu kez favoriler arasında geldi. G Grubu’nda önce Panama’yı 3-0, ardından Tunus’u 5-2 yenen Belçika, bu karşılaşmaları Romelu Lukaku’nun muhteşem performansıyla geçti. Son maçında İngiltere ile liderlik için mücadele verecek olan teknik direktör Roberto Martinez’in 21 maçtır kaybetmeyen ekibinde Lukaku, iki maçta toplamda 4 gol attı.

İlk sırada Pele var

Milli Takım formasıyla son 11 maçta 17. golünü rakip filelere yollayan 25 yaşında yıldız futbolcu, kendisiyle aynı yaştayken süper performanslar ortaya koyan oyuncular listesinde 4. sıraya çıktı. 25 yaşında, Belçika adına 70. milli maçında 40. golünü atan Lukaku, bu alanda Lionel Messi, Gerd Müller, Cristiano Ronaldo ve İbrahimovic gibi isimleri geride bıraktı. Onun önünde ise sırasıyla zirvede Pele, Neymar ve Puskas yer alıyor.

Uruguay-Rusya maçından kareler

Haberin Devamı
YORUM YAZ