MENÜ

"Kupanın karşılığını Avrupa'da vereceğiz"

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli, kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası'nın karşılığını gelecek yıl Avrupa'da Türk futbolseverlere ödeyeceklerini söyledi.

"Kupanın karşılığını Avrupa'da vereceğiz"

Swissotel'de düzenlenen TSYD Sportif İletişim ve Başarı Ödülleri ve TSYD-Ülker Spor Yazarları Armağanı Yarışması ödül töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Metin Keçeli, Beşiktaş'ın iyi bir kadro kurduğunu, ancak bunun karşılığını ligde alamadığını belirterek, "Çok şükür dünkü maçı kazandık ve kupayı aldık. Bu sayede Avrupa'ya gidiyoruz. Bu, bu sene yaşadığımız kaostan kaynaklanmıştır. Ben inanıyorum Beşiktaş gelecek yıl, herkesin beklediği bir takım hüviyetinde oynayarak belli bir noktaya gelecek, ligin en iddialı takımı olacak. Uyum sorunu bizi hedeften uzaklaştırmıştı. Hatta Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi yaşamıştık. Bunu aşmamız tüm Beşiktaşlılar olduğu gibi beni de çok mutlu etti. Kazandığımız kupanın karşılığını gelecek yıl Avrupa'da Türk futbolseverlere ödeyeceğiz" diye konuştu.

"Tayfur Havutçu ile devam edecek misiniz?" sorusu üzerine Keçeli, "Teknik direktör Tayfur Havutçu'ya görev verirken, ona güvendiğimizi ifade ettik. Maçlar bitince Tayfur Havutçu'nun durumunu değerlendireceğiz demiştik, o günler gelmek üzere" dedi.

Transfer konularında bir şey söyleyemeyeceğini de vurgulayan Metin Keçeli, "Kazandığımız Türkiye Kupası bir milattı. Önümüzdeki günlerde futbol komitemiz, yönetim kurulumuz, Beşiktaş'ın gelecek yıllarını, en başta Tayfur Havutçu'yla değerlendirerek transfer politikalarını geliştirir" ifadesini kullandı.

Keçeli, Bursaspor'a verilen cezayla ilgili ise şöyle konuştu:

"Benzeri olaylar İstanbul, Ankara, Kayseri gibi kentlerde de yaşanabiliyor. Şiddet olayları futbolun önüne geçiyor. Bursa gibi, Türkiye'nin en güzel, en medeni, sporun en eski olduğu bir ilimizde, İstanbul'dan gelen Beşiktaş sahaya gidip maç oynayamadı. Bunun nedenlerini tüm futbolseverler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tek tek incelemeli. Devlet, bu konuya el koydu ve futbolda terörün, şiddetin önüne geçmek için bir kanun çıkardı. Ben bu kanunu destekliyorum. Uygulanmasını istiyorum. Aynı şey bizim taraftarlarımız tarafından da yapılsa aynı şekilde cezalandırılmalı. Bursaspor'a verilen cezanın mahiyeti beni ilgilendirmiyor. Önemli olan futbol terörünü önlemek için caydırıcı hamlelerde bulunmak."

Cezanın adil olmadığı yönündeki eleştirilere ilişkin ise Metin Keçeli, "Ben onları bilmem, onları federasyon cevaplar. Bizim statta, bizim çevremizde, bizim taraftarlarımızda böyle olaylar olursa federasyonun aynı şekilde ceza vermesine katılırım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ