MENÜ

Kulüplerin yayın gelirleri artacak

Futbolda Süper Lig ve 1. Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran beIN SPORTS, bu sezon da kulüplerin en büyük kazanç kapısı olacak. İşte kalem kalem artan gelirler…

Kulüplerin yayın gelirleri artacak

Yayın gelirlerinden geçen sezon Süper Lig ekipleri 1,38 milyar liralık kazanç elde etti. Bu sezon ise rakam, yüzde 24 artışla 1,71 milyar liraya yükseliyor.

Haberin Devamı

Her kulüp 'ayak bastı parası' olarak da bilinen katılım bedelinden yaklaşık 35 milyon lira gelir elde edecek. Kulüplerin geçtiğimiz sezonki payı 27,5 milyon liraydı. Bu oranda ciddi bir artış oldu.

Kulüpler, her galibiyette yaklaşık 2,6 milyon lira kazanacak. Beraberlikte bu para iki takım arasında bölüşülecek.

Geçmişte şampiyonluk yaşayan kulüpler, yayın havuzunun yüzde 11'lik kısmını, elde ettikleri şampiyonluk sayısına göre paylaşıyor. 21 şampiyonluğu bulunan Galatasaray 63 milyon lira; 19 şampiyonlukla Fenerbahçe 57 milyon lira; 15 şampiyonluğu bulunan Beşiktaş 45 milyon lira; 6 şampiyonlukla Trabzonspor 18 milyon lira; 1 kez mutlu sona ulaşan Bursaspor ise 3 milyon lira alacak.

2018-2019 sezonunda mutlu sona ulaşacak takım, 33 milyon liralık şampiyonluk ödülünü kasasına koyacak. Lig ikincisi 26 milyon lira kazanırken, lig üçüncüsüne 21 milyon lira verilecek. Sezonu dördüncü bitiren ekip 14 milyon, lig beşincisi 6 milyon ve ligde altıncılığa ulaşan takım da 3 milyon lira ödüle hak kazanacak.

Haberin Devamı

(Sabah)

YORUM YAZ