MENÜ

Kulüpler Dünya Kupası Şampiyonu Liverpool oldu!

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile mucizevi bir şekilde Libertadores'i kazanan Flamengo, 2019 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde kozlarını paylaştı. Liverpool, 90 dakikası 0-0 sona eren ve uzayan maçta Flamengo'yu 99. dakikada Firmino'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek Kulüpler Dünya Kupası şampiyonu oldu. 2005’te Sao Paulo’ya finalde 1-0 kaybeden Liverpool, bu kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Kulüpler Dünya Kupası Şampiyonu Liverpool oldu!

2019 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ve Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) düzenlediği Libertadores Kupası’nın son şampiyonu Brezilya kulübü Flamengo kozlarını paylaştı. Liverpool ve Flamengo tarihlerinde ilk kez bu kupayı kazanmak için sahaya çıktı, gülen tarafı uzatma dakikaları belirledi.

Haberin Devamı

Jürgen Klopp'un öğrencileri, Flamengo'yu Roberto Firmino'nun 99. dakikadaki golüyle 1-0 mağlup etti ve kupayı ilk kez müzesine götürdü. Liverpool Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğu 2005 senesinde FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda finale kalmış ancak Brezilya ekibi Sao Paulo'ya 1-0 yenip ikinci olmuştu. İngiliz takım arasında en son 2008 yılında Manchester United bu kupayı kazanmıştı.

Kulüpler Dünya Kupası Şampiyonu Liverpool oldu

Liverpool, Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa ve Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanan ilk İngiliz kulübü oldu.

Liverpool'un Mısır'lı süperstarı Muhammed Salah, Dünya Kulüpler Kupası'nın en iyi oyuncusu seçildi.

Kulüpler Dünya Kupası Şampiyonu Liverpool oldu

2005 FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda finale yükselmesine rağmen Brezilya temsilcisi Sao Paulo’ya 1-0 yenilerek ikinci olan Liverpool, bu turnuvada tarihinde ilk kez şampiyonluğa uzandı.

Haberin Devamı

YORUM YAZ