MENÜ

Kulüpler Birliği'nden kınama

Kulüpler Birliği Vakfı, saldırıyı kınadı. Vakıf başkanı Gümüşdağ: "Bu elim olayı, kulüplerimiz ve taraftarları arasında yaşanan husumetleri ortadan kaldırmak için bir fırsat olarak kullanmamız lazım. Futbolun değerlerine bir an önce yeniden kavuşabilmesi için atılması gereken somut adımlar adına, üzerimize düşen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Kulüpler Birliği'nden kınama

Kulüpler Birliği Vakfı, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse Rize-Trabzon yolunda yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Vakıf başkanı Göksel Gümüşdağ imzasıyla yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Maalesef yoğun rekabet ortamında, üzerlerinde taşıdıkları formaların renkleri farklı da olsa, tüm futbolcularımızın özel hayatlarında birbiriyle dost ve arkadaş olduklarını unutabiliyoruz. Taraftarı olduğumuz takımın kazanması için var gücümüzle destek verirken, ölçüyü kaçırıp birbirimizi inceltebiliyoruz. Sadece ruhsal açıdan hastalıklı ve tedaviye muhtaç birkaç fanatik, ya da terörist, futbolun bir oyun, eğlence olduğunu böylesine unutup, cinayete kadar varabilen şiddet eylemine taşıyabiliyor. Böylesine gözü dönmüş olabiliyor. Dün işte böyle bir zihniyetin futbola ne kadar büyük bir zarar verebileceğine hepimiz çaresizce şahit olduk. Fenerbahçe Kulübü'ne otobüsüne yapılan saldırıyı vakıf olarak kınıyoruz."

Bu saldırıyı sadece kınamakla yetinmeyecekleri belirten Gümüşdağ, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: "Aksiyon almalıyız. Futbolun değerlerini hatırlamak zorundayız. Toplum olarak birbirimizi eğitmek , birbirimize yol göstermek, sonuca yönelik adımlar atmak zorundayız. Bu elim olayı, kulüplerimiz ve taraftarları arasında yaşanan husumetleri ortadan kaldırmak için bir fırsat olarak kullanmamız lazım. Bu vesileyle dostluklarımızı mutlaka pekiştirmeliyiz ve futbol ailemizi yeniden bütünlüğe taşımalıyız. Kulüpler Birliği Başkanı olarak futbolun değerlerine bir an önce yeniden kavuşabilmesi için atılması gereken somut adımlar adına, üzerimize düşen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ