MENÜ

Kulüpler Birliği zam istedi

Birlik Başkanı Halil Ünal ile yardımcıları Nedim Türkmen ve Hasan Akıncıoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den havuz sistemi için düzenleme yapılmasını talep etti.

Kulüpler Birliği zam istedi

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal ve yardımcıları Nedim Türkmen ile Hasan Akıncıoğlu, dün İstinye’de TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i ziyaret ederek, havuz sisteminde yeni bir düzenleme ve ücretlerine zam yapılmasını istedi. Demirören’in havuz sisteminde radikal bir değişim için Kulüpler Birliği’nin 4 büyükleri ikna etmesini istediği ve “Kavga istemiyorum” dediği öğrenildi. Halil Ünal ve yardımcıları ise, “Sen bize seçimden önce havuz sistemini daha adil bir yere getirme sözü vermiştin. Dört büyüklerin buna karşı çıkacağı ortada. Bu sene 18 kulüp isim hakkı olarak havuzdan 11 milyon 100’er bin TL alıyor, bunu kulüp başına 12 milyon TL’ye çıkarmanızı istiyoruz. Galibiyet primi olan 890 bin TL’lik miktarın 1 milyon TL’ye, beraberlik priminin de 445 bin TL’den 500 bin TL’ye çıkartılacağı bir çalışmayı da yapın lütfen” diyerek ricacı oldukları öğrenildi.

40 milyon TL lazım
Kulüpler Birliği’nin bu talebinin karşılanması için Demirören federasyonunun yaklaşık 40 milyon TL kaynak yaratması gerekiyor.
Anadolu kulüpleri bu miktarın daha önce şampiyon olan kulüplere peşin olarak dağıtılan 65 milyon TL’den kesilmesini istiyor.
Taraflar yarın bir kez daha bir araya gelecek.

Hakan Can

Haberin Devamı
YORUM YAZ