MENÜ

"Kulüp hak ettiği gibi yönetilmeli"

Galatasaray Kulübü'nün başkan adaylarından Mehmet Helvacı, Galatasaray'ın büyük bir aile olduğunu ve hak ettiği gibi yönetilmesi gerektiğini söyledi.

"Kulüp hak ettiği gibi yönetilmeli"

Sarı-kırmızılı kulübün bugün yapılan Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda konuşan başkan adaylarından Mehmet Helvacı, şunları söyledi:

"Tüzüğümüzün belirlediği kurallar çerçevesinde, Galatasarayımızın geleceğini yakından ilgilendiren bu tarihi seçimden önce size seslenmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Hepinizin bildiği gibi 15 Ocak'taki stat açılışına müteakip yaşanan sıkıntılı süreçte çok net bir ifadeyle acilen seçime gidilmesini vurguladım. Asırlık tarihe sahip bir kulübün onurlu bir üyesi olarak, kendi üyeleri, kendi taraftarını adli makamlara şikayet etmeye kalkan bir yönetimin devam etmesinin Galatasaray'a haksızlık olduğunu dile getirdim.

Ancak aldığım yanıt bu çağrıyı yapan arkadaşlarımla birlikte istifaya davet edilmek oldu. Genel kurul iradesiyle göreve gelmiş biri olarak ancak genel kurul iradesiyle ayrılacağımı söyleyerek görevde kaldım. Galatasaray'ın menfaatlerini ve Galatasaraylılık değerlerim gereği o masada kalmayı tercih ettim. Çünkü bunun doğru olduğunu biliyordum. Yine hepimizin hatırlayacağı gibi 27 Mart'ta Mali Genel Kurul'u yaşadık. Ne zamanki genel kurul yönetimle ilgili kararını verdi, genel kurulun iradesi bu yönde tecelli etti, ben ve benimle birlikte hareket eden arkadaşlarım görevimizden istifa ettiğimizi açıkladık. Çünkü bize göre Galatasaray'ın en üst düzey karar organı genel kuruldur, yani sizlerdir. Yetkiyi veren ve alan da genel kuruldur ve onun iradesine saygı duymak, buna uygun davranmak her Galatasaraylının görevidir. Her ne kadar bazı belirsizlikler yaşansa da sonuç olarak bugünkü seçim tarihi belirlendi.

Bu süreçte Galatasarayımızı geleceğe taşıyacak bir plan ve programla ben ve arkadaşlarım yarıştaki yerimizi aldık. Bu göreve talip olurken en büyük cesareti son 7 yılda yönetim içinde sorunların teşhis ve tedavisinde edindiğim tecrübe ve bilgiden aldım. Galatasaray'ın en önemli sorununun ne sportif, ne ekonomik, sadece yönetimsel olduğunu gördüğüm için mutlaka 'seçim' dedim. Seçim sürecine resmi olarak çok kısa bir süre önce girilmiş olsa da, ben ve banan inanan arkadaşlarım aylardır her hafta sonu ortak akıl toplantılarında bir araya geldik ve bugün elimizde bulunan programı birlikte oluşturduk. Bu program benim ya da arkadaşlarımın değil, Galatasaray'daki değişim ihtiyacını görmüş, bu toplantılara değişik sıklıklarla gelmiş yüzlerce arkadaşımın, yüzlerce Galatasaraylının ortak aklıdır. İşte bu nedenle ki az sonra iradenizi beyan etmeden evvel Galatasaraylıları dinleyerek hazırladığımız bu programa bir kez daha göz atın. Orada neleri yapacağımız kadar neleri yapmayacağımızı da göreceksiniz. Çünkü bana göre Galatasaray başkanlığına talip olan kişi, Ali Sami Yen'in koltuğuna talip olduğunun farkında olmalıdır. O nedenle de başarısını, o görevi gerçekten hak edip etmediğini, yapacakları kadar yapmayacakları da belirleyecektir. Değerli Galatasaraylılar en başından beri sloganımızı 'biz bir aileyiz' olarak dillendirdik.

Galatasaray'ı daha güzel günlere götürmek için yaptığımız çalışmalarda bugün bu salondaki birlikteliğimiz, katılımımız, bu ailenin ne denli büyük olduğunu çok güzel ortaya koyuyor. Galatasaray büyük bir ailedir ve hak ettiği gibi yönetilmelidir. Galatasaray kurulduğu günden bu yana yönetime talip olanlar kadar onlara destek verenlerin de katkılarıyla hareketli seçim süreçleri yaşamıştır. Her birinden de alnının akıyla çıkmıştır. Çünkü Galatasaray diğerlerinden farklıdır. Çünkü Galatasaray'ın bir tarafı Ali Sami Yen, diğer tarafı ise Tevfik Fikret'tir. Galatasaraylı, Galatasaray için hür iradesini her zor dönemde olduğu gibi gerektiğinde ortaya koymuş, müesselerine sahip çıkmıştır. Bundan sonra da böyle olacaktır."

Kadir ÇETİNÇALI / Serhan TÜRK-Hakan TARHAN /İSTANBUL DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ