MENÜ

Kübra Akman ve Gözde Sonsırma, Fanatik'e konuştu

Guiness Rekortmeni Vakıfbank Kadın Voleybol takımının yıldızlarından Kübra Akman ve Gözde Sonsırma, Fanatik'e konuştu.

Kübra Akman ve Gözde Sonsırma, Fanatik'e konuştu

Son yıllarda yakaladığı müthiş başarılarla voleybol alanında kazanılabilecek ulusal ve uluslararası tüm kupaları müzesinde barındıran VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncuları, Trump Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde sevenleriyle bir araya geldi.



Yoğun bir katılımın gözlendiği imza töreninde, voleybol severlerin en çok ilgi gösterdiği isimlerin başında ise bu yılın flaş ismi Kübra Akman vardı. 20 yaşındaki genç oyuncu, yaz döneminde Milli Takım'da sergilediği üstün performansla voleybol camiasında herkesin beğenisini kazandı. 2014 yılında Avrupa Ligi’nde şampiyon olan milli takım kadrosunun önemli oyuncularından biri oldu ve bu turnuvanın En Değerli Oyuncusu ödülünü kazandı.

Herkesin övgüyle bahsettiği "Altın Kız" Kübra, bu keyifli günde Fanatik'e konuştu:

Oldukça yoğun bir yaz dönemi geçirdin ve Milli takımın öne çıkan isimlerinden biri oldun. Bu süreci nasıl yorumlarsın?

Kübra: Milli takımda düzenli olarak forma şansı bulabilmek benim için çok büyük bir mutluluk. Bütün yazı milli takımda geçirmeme karşın ne maçlardan, ne kamplardan, ne de antrenmanlardan hiç şikayet etmediğimi söyleyebilirim.

Peki çevrenden nasıl tepkiler aldın?

Kübra: Milli takımda yer almak benim için özel bir durum olduğundan ailem de performansıma çok sevindi. Onları için gurur kaynağı oldum diyebilirim. Takım arkadaşlarımın da her zaman benim yanımda olduklarını ve destek verdiklerini biliyorum o yüzden çok mutluyum.

Genç yaşta hem kulüp takımında hem de milli takımda yer almanın sana göre avantajları ve dezavantajları neler?

Kübra: Şu ana kadar dezavantaj olarak yorumlanabilecek herhangi bir durum yaşamadım. Genç bir oyuncu ne kadar çok oynarsa o kadar başarılı olur ben de bunun avantajını görüyorum.

Kendine örnek olarak aldığın, idol olarak gördüğün bir isim var mı?

Kübra: Kendime örnek olarak aldığım tek bir isim yok. Kulüpte, benim önümde oynayan çok daha tecrübeli ve çok daha iyi oyuncular var. Maçlarda olsun antrenmanlarda olsun onları çok iyi takip ediyor ve yaptıklarını yapmaya çalışıyorum. Onun dışında dünyadaki önemli orta oyuncuların, en iyi yaptıkları şeyleri uygulamaya çalışıyorum.

Bundan 10 yıl sonra kendini nerede görüyorsun?


Kübra: 10 yıl sonrayı kestirebilmek çok güç ancak tabi ki kendimce hedeflerim var. Milli takımın ve Vakıfbank'ın değişmez orta oyuncusu olmak kariyer planımın temelini oluşturuyor.

Kübra bundan 10 yıl sonrası için net konuşmak istemese de onun dünyanın en iyilerinden biri olacağını çok öncelerden gören ve bunan inanan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Gözde Sonsırma, genç oyuncuya övgüler yağdırken şu ifadeleri kullandı:

Gözde: Kübra'yı kişisel olarak çok sevdiğimi söylemeliyim. Gerçekten herkese örnek genç bir sporcu. Sadece Kübra değil, Gizem Örge, Çağla, Ceren takımımızda yer alan değerli genç voleybolcular. Kübra ise dünyaca ünlü bir orta oyuncu olacak buna inanıyorum. Zaten bu düşüncemi geçen yıldan bu yana tekrarlıyorum.



Sezon başındaki planlarınız neydi ve geride kalan 9 hafta sonunda bu planların ne kadarını gerçekleştirebildiniz?

Gözde: Sezon başında da söylemiştik, bizim amacımız her zaman iyi oynayıp bütün maçları kazanmak. Bunun yanısıra oynadığımız oyunun kalitesine bakıyoruz. 9 haftada oyunumuzu geliştirdimize inanıyorum ancak hala daha Giovanni'nin istediği seviyede değiliz. Onun istediği seviyeye gelmek için daha çok çalışıp daha çok antrenman yapacağız.

Bu hafta sizin için oldukça yoğun geçecek ilk olarak Şampiyonlar Ligi'nde Cannes'la sonrasında ise haftasonunda Galatasaray Daikin'la karşılaşacaksınız. İki maçın nasıl geçmesini bekliyorsun?

Gözde: Cannes'a karşı oynayacağımız mücadelenin bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki en çekişmeli maç olacağını düşünüyorum. Çünkü çok kaliteli bir takım. Galatasaray da keza öyle, zaten kalitelerini bu sezon herkese gösterdiler. Her iki maçı da almak için sahaya çıkacağız ancak ikisi de zorlu karşılaşmalar olacak.

Bu sezon ligin durumunu ve rakiplerinizi nasıl değerlendiriyorsun?

Gözde: Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Türkiye Ligi'nde bu yıl geçtiğimiz sezona göre daha zorlu takımlar var. İlk 4'ün altındaki takımlar da Nilüfer Belediyesi olsun, Bursa olsun birçok kaliteli takımla mücadele ediyoruz. Her maça ayrı ayrı konsantre olmamız gerekiyor. Zaten bu yıl Play-off yerine Final Four sistemi şampiyonu belirleyecek. O yüzden çekişmenin çok daha dişli olacağını düşünüyorum.

Batuhan Özdemir - twitter.com/batuhan_ozdemr

Haberin Devamı
YORUM YAZ