MENÜ

Küba'yı yık Rio'ya git

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, olimpiyat oyunları için bugün sahaya çıkacak. Potanın Perileri, çeyrek finaldeki rakibi Küba’yı yendiği takdirde, Rio vizesini alarak, tarihinde ikinci kez olimpiyata gitmenin gururunu yaşayacak.

Küba'yı yık Rio'ya git

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na vize almak için bugün sahaya çıkacak. Fransa’nın Nantes kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde mücadele eden ve ilk iki maçında Arjantin ile Kamerun’u farklı skorlarla geçen Ay-Yıldızlılar, çeyrek finalde Küba ile karşılaşacak. A Milli Takım, Küba ile oynadığı karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığı takdirde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etme hakkı elde edecek. Milli takım, mağlup olması halinde ise bu turda yenilen 4 takımın katılacağı ve birinin olimpiyat vizesi alacağı grupta yer alacak.Toplam 12 takımın yer aldığı elemelerde B Grubu’nda bulunan A Milli Takım, rakipleri Arjantin ve Kamerun’u rahat geçerek lider olarak çeyrek finale yükseldi. Başantrenör Ekrem Memnun yönetiminde sergilediği etkili performansla dikkatleri üzerine çeken Ay-Yıldızlılar, Arjantin’i 66-38, Kamerun’u 72-46 mağlup etme başarısı gösterdi.

Küba gruptan ikinci çıktı

Millilerimiz’in yeni rakibi Küba ise, elemelerde A Grubu’nda Fransa ve Yeni Zelanda ile karşılaştı. İlk maçında Fransa’ya 83-67 mağlup olan Küba, ikinci maçında Yeni Zelanda’yı 64-62 yenerek grubu ikinci tamamladı ve çapraz eşleşmeyle Türkiye’nin rakibi oldu.

TÜRKİYE

Olcay, Tuğçe, Pınar, Birsel, Şebnem, Bahar, Işıl, Nevriye, Sanders, Ayşe, Şaziye, Tilbe,
COACH: Ekrem Memnun

KÜBA

Ochoa, Casanova, Galindo, Gelis, Romero, Valdes, Chacon, Cepeda, Noblet, Thompson, Oquendo, Avila
COACH: Alberto Zabala

2012 Londra’yı 5. bitirmiştik

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, tarihinde ilk olimpiyat heyecanını 2012 Londra’da yaşamıştı. Olimpiyatlarda başarılı bir performans ortaya koyan Potanın Perileri çeyrek finale kadar yükselerek, organizasyonu
5. sırada tamamlamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ