MENÜ

Kral Loeb!

Türkiye Ralli'sinde zafer, son 6 yılın şampiyonu Sebastien Loeb'ün oldu. Fransız pilotun ardından Solberg ikinci, Mikko Horvinen üçüncülüğü elde etti.

Kral Loeb!

Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 4. ayağı Türkiye’de zafer, son 6 yılın şampiyonu Citroen Total Takımı’ndan Sebastien Loeb’ün oldu. Rallinin ilk gününü 5. sırada bitiren ve ardından müthiş bir ivme yakalayan Fransız pilot, yağışın yol şartlarını bozması sebebiyle Deniz ve Murdarlı etaplarının yapılmadığı mücadeleyi zirvede tamamlayarak, ülkemizde üçüncü kez mutlu sona ulaşmayı başardı. Tecrübeli sürücü, 23 etabın 7’sinde birinciliği elde etti. Loeb’ün ardından Petter S’den Petter Solberg ikinci, BP Ford’dan Mikko Horvinen üçüncülük pozisyonunu aldı. Bu üçlüyü ise sırasıyla Citroen Junior’dan Sebastien Ogier ve eski F1 pilotu Kimi Raikkonen ikilisi takip etti.

En iyi derece Burcu’nun...
Rallide Türkiye adına yarışan pilotlarımızdan en iyi dereceye, tek bayan pilotumuz Burcu Çetinkaya imzasını attı. Mücadelede 12. olan Burcu’yu, Burak Çukurova (13), Serhat Öztemir (14), Murat Bostancı (19), Emre Yurdakul (20), Adil Küçüksarı (21), Orhan Avcıoğlu (23) ve Yağız Avcı (28) izledi. Toplam 13 ayak üzerinden gerçekleştirilen WRC’de Tükiye’nin ardından Yeni Zelanda Ralli’si gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ