MENÜ

Kouyaté harekâtı

Galatasaray, Anderlecht'in stoperi Cheikhou Kouyate'nin transferi için futbolcunun menajeri ile görüşüyor.

Kouyaté harekâtı

Transfer çalışmalarına hız veren G.Saray'ın Anderlecht'li Cheikhou Kouyate ile görüştüğü ortaya çıktı. Arsenal, West Ham ve CSKA Moskova'nın da ilgilendiği 1.93 metre boyunda, 24 yaşındaki Senegal asıllı oyuncuya en ciddi teklifin G.Saray'dan geldiği belirtildi.

Avrupa'nın önemli takımlarının almak istediği Cheikhou Kouyate'ye Galatasaray'ın da talip olduğu belirtildi. Anderlecht forması giyen Senegal asıllı, Belçikalı oyuncunun menajeri Saffet Balkan, şu anda Galatasaray ile görüşme halinde olduklarını doğruladı. Türk menajer, sarı-kırmızılı ekibin, Arsenal, West Ham United ve CSKA Moskova gibi kulüplerle de temas halinde olduklarını kaydetti. Balkan, "Kouyate, Anderlecht'te başarılı işlere imza attı. Galatasaray başta önemli takımlar peşinde... Ne olacağını transfer sezonunda göreceğiz" dedi. İngiliz basını, Arsenal'in de ciddi şekilde ilgilendiği 24 yaşındaki stoperin alınması halinde Thomas Vermaelen'in takımdan ayrılabileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Ayrılma kararı aldı

Galatasaray Futbolcu İzleme Komitesi'nin bu sezon izlediği ve olumlu rapor verdiği 1.93'lük defans oyuncunun gelecek sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi nedeniyle takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Başarılı savunmacı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Anderlecht ile son maçlarıma çıkıyorum diye bir şey söyleyemem ama şu an geçmiş yıllara göre daha farklı düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Mancini onay verdi

Burdisso'yu gönderme kararı alan ve Aurelien Chedjou'yla ilgili değerlendirmeyi de 2014 Dünya Kupası sonrasına bırakan Galatasaray, Mancini'nin onay verdiği Kouyate'yi alıp savunmayı güçlendirmeyi planlıyor.

(Sabah)

YORUM YAZ