MENÜ

'Koşamayanlar için koşuyoruz'

Omurilik felçlilerine yardım amaçlı kurulan Wings for Life Vakfı, 4 Mayıs'ta dünya çapında 5 kıta ve 35 ülkede bir farkındalık koşusu düzenleyecek. Organizasyon hakkında açıklama yapan kurumun CEO'su Anita Gerhardter, sloganlarının ise, “Koşamayanlar için koşuyoruz” olduğunu söyledi

'Koşamayanlar için koşuyoruz'

2004 yılında omurilik felçlilerine yardım amaçlı kurulan Wings for Life Vakfı, dünya çapında bir farkındalık yaratma koşusu düzenleyecek. Omurilik felçlilerine yardım amaçlı düzenlenen ilk koşu olma özelliği taşıyan turnuva hakkında konuşan Wings for Life Vakfı’nın CEO’su Anita Gerhardter, amaçlarının insanların dikkatlerini çekerek yardıma muhtaç durumda bulunan insanlara fon yaratmak olduğunu söyledi. Gerhardter, “Omurilik felcine ilişkin araştırmalar için fon toplamak amacındayız. Ne kadar çok insanın ilgisini çekersek bizim için o kadar iyi. Bu şekilde bu fon daha da büyür ve duyarlılığı en iyi şekilde insanlara aşılarız. Çünkü 5 dakika sonra ne olacağımızı bilemeyiz” diye konuştu.

Colin Jackson projede yer alıyor


4 Mayıs’ta 5 kıtada 35 ülkede ve 37 farklı şehirde yapılacak olan koşunun Fanatik sponsorluğunda düzenlenecek Türkiye ayağının da Alanya’da olacağına değinen Anita Gerhardter, “Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin Türkiye’de yaptığı çok güzel çalışmalar olduğunu gördük. Bu yarışla oluşan farkındalıkla birlikte hem dünyadaki hem de Türkiye’deki bilimadamlarının ilgisini omurilik felcine çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında kazandığı madalyalarla bir döneme damgasını vuran Birleşik Krallık’lı atlet Colin Jackson, Wings for Life World Run Vakfı’nda Uluslararası Sportif Direktörlük görevini yürütüyor. Proje hakkında konuşan Jackson, “Dünyanın birçok ülkesinde farklı insanlarla çalışıyorum, insanların hayatlarını değiştiren projelerde bulunup bunu gerçekleştirmeyi amaç edinen insanlarla birlikteyim” diye konuştu.

Ufuk Aslan

Haberin Devamı
YORUM YAZ