MENÜ

Koronavirüs son dakika... Fahrettin Koca'dan aşı ve sokağa çıkma yasağı açıklaması

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları merakla takip ediliyor. Artan vaka sayısı nedeniyle vatandaşlar endişelenirken, ''Sokağa çıkma yasağı olacak mı?, Koronavirüs aşısı ne zaman çıkacak?'' sorularının yanıtları da bir yandan araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı getirmeyi düşünmüyoruz." dedi. Koronavirüs aşısı ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Koca, "Aşı tüm dünyada yüzde 50-60 oranında yapılmadıkça bu salgını kontrol etmek mümkün olmaz. Bunun da 1-1.5 hatta 2 yıldan önce olması mümkün görünmüyor" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs son dakika... Fahrettin Koca'dan aşı ve sokağa çıkma yasağı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, "Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemindedir. Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz." dedi. Bakan Koca Bursa'da yaptığı açıklamada, "Söyleyeceklerim salgının herhangi şeklinde tırmanışının bütün vatandaşları ilglendirecek niteliktedir. Bursa'da yaptığımız toplantının muhatabı 5 ve diğer illerimizdir. İstanbul buna dahildir. Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemindedir. Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz." diye konuştu. "Her şeyden önce, dışarıda geçirdiğimiz zamanı asgari düzeye indirmeliyiz. İşimiz, mecburiyetlerimiz dışında evimizde kalalım." diye Koca, şunları söyledi:

Haberin Devamı

'Yeni vakaların önünü kesecek asıl güç bu basit tedbirlerdir'

"Tedbire boş verip, seyri kendi halinde bırakırsak, kapalı ortamların da etkisiyle, kış hepimiz için bir yenilgi dönemi olur. Salgının bu devresinde, asıl ciddi sınavı kalabalığa karşı vereceğiz. Evimiz dışında, iş yerimiz dahil, başkalarıyla paylaştığımız her ortamda maske takalım. Mesafe kuralıyla birbirimizi virüsten koruyalım. Yeni vakaların önünü kesecek asıl güç bu basit tedbirlerdir. Salgınla mücadelede halen, tedbirlerden daha güçlü silahımız yok. Biliyoruz ki bu mücadele sadece hasta tedavi ederek kazanılamaz, yayılmayı önleyerek kazanılır. Bu ise ancak ve ancak tedbirlere uymakla mümkündür."

'Hiçbir spekülasyona izin vermeyelim'

Haberin Devamı

"Bursa Devlet Hastanesi, eski adıyla Memleket Hastanesinin, pandemi sonrası renovasyonunu yaparak sağlık hizmet sunumuna devam etmesini sağlayacağız." diyen Koca, "Bu tesisler üzerinden hiçbir spekülasyona izin vermeyelim. Birçok şehir hastanemizin açıldığı illerde olduğu gibi, önceki tesislerimize sahip çıkarak hizmet sunmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusuna yanıt veren, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sokağa çıkma yasağı gibi bir durum düşünmüyoruz. Hareketliliğin artmasıyla salgının da arttığını biliyoruz. Kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini, evlere de mümkün mertebe dışarıdan misafir alınmamasını bu dönemde özellikle önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs aşısı ne zaman çıkacak?

Koronavirüs aşısı ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Koca, "Aşı tüm dünyada yüzde 50-60 oranında yapılmadıkça bu salgını kontrol etmek mümkün olmaz. Bunun da 1-1.5 hatta 2 yıldan önce olması mümkün görünmüyor" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ