MENÜ

Konyaspor'dan açıklama: ‘Kargaşaya izin vermeyiz'

Konyaspor, kulüp adına sahte bir elektronik postadan basın mensuplarına gönderilen borç metnine ilişkin açıklama yaptı. “Kulübümüzün itibarı önceki başkanların marifetleriyle yerle bir olmuştur. Hilmi Kulluk’la yönetim kurulumuz bir sene bile dolmadan itibarı saygı duyulan bir noktaya taşımıştır. Kargaşa çıkarmak için planlanan bu girişim taraftarlarımızın nezdinde karşılık bulmamıştır” denildi.

Konyaspor'dan açıklama: ‘Kargaşaya izin vermeyiz'

Konyaspor, kulüp adına sahte bir elektronik postadan basın mensuplarına gönderilen borç metnine ilişkin açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Konyaspor'dan yapılan açıklama şu şekilde:

Atiker Konyaspor Kulübü’nün 8 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu sonrasında Hilmi Kulluk Başkanlığındaki Yönetim Kurulumuz görevi devralmıştır.

Genel kurulda mevcut yönetimin yaptırmış olduğu bilanço ekrana bile yansıtılmadan 5-10 dakika içinde sözlü olarak okunmuş rakamlar telaffuz edilmiş ve mali tablo ibra edilmiştir. Yönetim Kurulu olarak amacımız hiçbir zaman geçmiş dönemlerde kulübe hizmet eden kişileri karalamak yargılamak ve bu tablolar üzerinden hesap görmek olmamıştır. Mevcut durumun tespitini yapmak ve nasıl bir kulübü devraldığımızı görmek en doğal hakkımızdır.

Gelinen noktada asıl konuşulması gereken konu yönetime geldiğimiz dönemde Atiker Konyaspor’la ilgili ülke genelindeki olumsuz ve yerleşmiş kanıdır. Kulübümüzün itibarı önceki yönetim ve başkanlarının marifetleriyle yerle bir olmuştur. Gittiğimiz deplasmanlarda utanç vesilesi tezahüratlar ve ağır suçlamalar nedeniyle camiamızın başı öne eğilmiştir. Hilmi Kulluk Başkanlığındaki yönetim kurulumuz daha bir sene bile dolmadan kulübümüzün itibarını saygı duyulan bir noktaya taşımıştır. Milli ve dini değerlere sahip çıkan ve bu doğrultuda önemli adımlar atan kulübümüz kısa sürede saygın bir camia haline gelmiştir. Sürekli açığımızı kollayan ve bunu köpürterek spor kamuoyunun dikkatine sunan Atiker Konyaspor düşmanlarına malzeme üreten bir yönetimden bu kadar kısa süre içinde bambaşka bir noktaya kulübümüzü taşımamız belki de yaptığımız icraatların en başında yer almalıdır.

Haberin Devamı

Kamuoyunun malumu geçtiğimiz sezon mevcut yönetim hem dışarıda hem de içeride herkesle problem yaşamıştır. Camiayı kulübe küskün hale getirmiştir. Yönetimimiz başta taraftarımız olmak üzere, bürokrasi, şehrin mülki ve idari erkânı ile ileri gelenlerini yeniden bu kulübün çatısı altında toplamış, barıştırmıştır. Birçok alanda son derece önemli adımlar atılmıştır. Devir teslim sürecinde adeta kaçarak kulüpten uzaklaşanların bıraktığı Atiker Konyaspor Futbol Takımı bu kısa sürede tam anlamıyla bir spor kulübü haline getirilmiştir.

Haberin Devamı

Bir başka konu ise göreve geldiğimiz günden itibaren şeffaf bir politika izlememiz olmuştur. Yaptığımız her icraatı kamuoyu ile paylaştık. Camiamızdan hiçbir şeyi saklamadık. Mali tablolar yayınladık, yaptığımız harcamalar ve hizmetlerimizle ilgili en küçük detayları dahi tek tek açıkladık. Bugün 1922konyasporr@gmail.com adresinden 39 medya mensubuna kulübümüzün borcuna yönelik çıkan tartışmalarla ilgili bir açıklama metni gönderilmiştir. Kendilerini Konyaspor’a gönül vermiş neferler olarak tarif edenler ‘kamuoyuna saygılarımızla duyururuz’ şeklinde sona eren açıklamanın altına isimlerini yazamamışlar, basının karşısına çıkamamışlar ve sahte mail hesaplarından kaos oluşturmaya çalışmışlardır.

Kimden geldiği belli olmayan, imzası bulunmayan bu korsan açıklamaya an itibariyle sadece bir önceki yönetimde yer alan bir yöneticinin gazetesi olan Anadolu’da Bugün ve Yeni Haber Gazetesi itibar etmiştir. Her ne kadar sahte hesaplardan gönderilen metnin altına isimler yazılmamış olsa da bunun arkasında kimlerin olduğu tarafımızdan bilinmektedir.

Haberin Devamı

Camiada kargaşa çıkarmak için planlanan bu girişim taraftarlarımızın nezdinde karşılık bulmamıştır. Bu vesile ile yönetimimize duyulan güven ve teveccüh için tüm taraftarlarımızı, imzasız açıklamaya prim vermeyen basınımızı saygı ile selamlıyor, kulübümüzün menfaatlerini her şeyin üstünde tuttuğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde ifade ediyoruz.

Kulübümüz yarın korsan açıklamayla ima edilen konularla ilgili rakamlar vererek kamuoyunu bilgilendirecektir. Ayrıca ilerleyen günlerde reklam, sponsorluk, store ve diğer konularla ilgili akıllara takılan her türlü soru kulübümüz tarafından şeffaflık politikamız gereği camiamızla paylaşılacaktır.

YORUM YAZ