MENÜ

Konyaspor Chahechouhe'yi istiyor

Atiker Konyaspor Basın Sözcüsü Erhan Gökmen, "Sarı-lacivertlilerden yanıt bekliyoruz. Bu sene de hedefimiz ilk 5 takım içerisinde yer alabilmek" açıklamasında bulundu.

Konyaspor Chahechouhe'yi istiyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor’un basın sözcüsü Erhan Gökmen, Aatif Chahechouhe için Fenerbahçe ile görüştüklerini ve yanıt beklediklerini söyledi.

Gökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi olmak üzere iki kulvarda mücadele ettiklerini, yakın zamanda da Ziraat Türkiye Kupası macerasının başlayacağını belirtti. Maç yoğunluğundan, transfer çalışmaları için teknik direktör Aykut Kocaman ile görüşemediklerini dile getiren Gökmen, "Devre arasında takıma takviye yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Transfer komitemizin çalışması ve hocamızın direktifleriyle gerekli takviyeler yapılacaktır. İlk olarak Aatif
Chahechouhe için Fenerbahçe ile görüşmemiz oldu. Sarı-lacivertlilerden yanıt bekliyoruz. Takıma katabilirsek, eksik bir mevkimizi doldurmuş olacağız." diye konuştu.

"Hedefimiz ilk 5 takım içinde olmak"

Gökmen, geçen sezon Konyaspor tarihinin en başarılı sezonunu yaşadıklarını ve ligi 3. olarak tamamladıklarını anımsattı. Bu sezon da aynı başarıyı devam ettirmek istediklerini vurgulayan Gökmen, şunları söyledi:

"Bu yıl hem UEFA Avrupa Ligi hem de Spor Toto Süper Lig’de mücadele ediyoruz. Ligde fikstürden kaynaklanan bazı dezavantajlarımız da oldu. İlk 10 maça baktığımız zaman bunun 4’ünü şu an puan cetvelinde ilk 5 içinde olan takımlarla oynadık. Bu maçlardan da puanlar çıkarmayı başardık. Sakatlık yaşayan ve cezalı olan oyuncularımız da bu süreçte biraz fazlaydı ancak hedeflediğimiz puana doğru ilerliyoruz. Bu sene de hedefimiz ilk 5 takım içerisinde yer alabilmek. Geçen yıl 3. olduk, bu yıl 5. olduk diye başarısız sayılmayız. Futbolda süreklilik çok önemli. Her yıl ilk 5 içerisinde yer alırsak, bizim için her sene başarılı olacaktır."

"Umarım hakemler böyle devam etmez"

Gökmen, UEFA Avrupa Ligi’nde 4 maçta 1 puan topladıklarını hatırlattı. UEFA Avrupa Ligi’ni deneyim elde etmek açısından bulunmaz bir fırsat olarak değerlendiren Gökmen, "Avrupa’da elimizden geleni yapıyoruz ancak yine hakem faciasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Son Braga maçında hakem çok kötü bir yönetim sergiledi. Kötü yönetimleri Spor Toto Süper Lig’de yaşarken bunlar Avrupa Ligi’nde de karşımıza çıkmaya başladı. Bu konuda gerçekten talihsizlik yaşıyoruz. Umarım hakemler böyle kötü performans sergilemeye devam etmezler." ifadelerini kullandı.

"Kocaman’ın Fenerbahçe ile anılması bizi etkilemiyor"

Gökmen, Aykut Kocaman’ın Türkiye’nin en kaliteli ve başarılı teknik direktörlerinden birisi olduğunu ifade ederek, "Hocamız, milli takım ve Fenerbahçe ile sürekli gündeme geliyor. Biz hocamızla çalışmaktan hem mutlu hem de gururluyuz. Sürekli, Fenerbahçe ve milli takımla anılması çok sıkıntı oluşturmuyor. Herkes görevini devam ettiriyor. Bizi etkileyen bir durum yok." diye konuştu.

İleride başka Anadolu kulüplerinden şampiyon çıkmasının olağanüstü bir durum olmayacağını savunan Gökmen, Konyaspor’un da bir gün elbet şampiyonluk elde edeceğini, bunun uzun vadeli bir proje olduğunu belirtti.

"Takımlar bizden çekiniyor"

Gökmen, yönetim, teknik heyet, takım ve taraftar birlikteliğinin başarıyı getirdiğine inandıklarının altını çizdi. Yönetim olarak teknik heyet ve oyuncuları her zaman desteklediklerine dikkati çeken Gökmen, şöyle konuştu:

"Bu birlikteliğin yanında sistemli oynuyoruz. Karşılaştığımız takımlar bize karşı kapalı bir futbol sergiliyorlar. Bizim oyunumuzdan çekiniyorlar. Konyaspor’un geçen sezonki başarısı, herkesi ciddi manada tedirgin bir anlayışla sahaya çıkarıyor. Birden fazla kulvarda yarışmamıza rağmen çok karakterli futbol oynuyoruz. Bu süreçte biraz yorulduk ama milli maç arası en büyük avantajımız olacak. Hem UEFA Avrupa Ligi hem de Spor Toto Süper Lig’de üst üste zorlu periyotlardan geçiyoruz. Milli maç arası takımımızın hem mental hem de fiziksel olarak dinlendiği süreç olacak."

Erhan Gökmen, Konyaspor taraftarına da verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Taraftarımız gerçekten bizim itici gücümüz ve onlarla gurur duyuyoruz. Taraftarımızın bu güzelliği nedeniyle milli maçlar burada oynanıyor. Seyircimiz bizim moral ve motivasyon kaynağımız. Bizi her ne şart olursa olsun destekliyorlar. 12. adam görevini gerçekten yerine getiriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ