MENÜ

Konyaspor 0-1 Fenerbahçe

Osmanlıspor ile Alanyaspor karşılaşmalarında galibiyet alamayan, ardından Manchester United'a farklı bir skorla yenilen Fenerbahçe için Konyaspor karşılaşması kritik önemdeydi. Konya'ya karşı mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan Sarı-Lacivertli takım, istediğini alarak Emenike'nin penaltı golüyle üç puanı hanesine yazdırdı.

Konyaspor 0-1 Fenerbahçe

Karşılaşma Konyaspor'un vuruşuyla başladı.

Maçın başından beri yerinde duramayan Advocaat, futbolcularına sürekli uyarılarda bulunuyor.

Fenerbahçe 7. dakikada Van Persie ile atağa kalktı. Hollandalı futbolcu ceza sahası içerisinde ilk rakibini geçti ancak ikincisine takıldı.

15. dakikada itibariyla Konyasporlu taraftarlar hep bir ağızdan "Yeşil - Beyaz" şeklinde bağırıyorlar. Statta muhteşem bir atmosfer var...

Top, kaleci Volkan Demirel ve Hasan Ali Kaldırım'ın ayağına her geldiğinde tribünlerden ıslık sesleri yükseliyor.

23. dakikada Volkan Demirel, Douglas'ın ortasında yerden seken topa güçlükle müdahale etti.

Fenerbahçe penaltı kazandı! Emenike attı...

Lens, 24. dakikada rakibinin müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına Emenike geçti. Nijeryalı oyuncu kaleciyi ters köşeye yatırarak topu ağlarla buluşturdu.

Lens, 33. dakikada ceza sahası içerisine yerden tehlikeli bir orta gönderdi. Araya giren Konyaspor savunması tehlikeyi önledi.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe, Konyaspor karşısında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Konyaspor 0-1 Fenerbahçe



Dick Advocaat, ikinci yarıya aynı 11'le başlarken Aykut Kocaman iki oyuncu değişikliği yaptı. Halil İbrahim ve Ali Turan'ı oyundan alan Kocaman bu iki futbolcunun yerine Bajic ve Milosevic'i dahil etti.

Serkan Kırıntılı, 51. dakikada ceza sahasına gelen topu elinde sektirdi. Serkan Kırıntılı'nın sektirdiği topu alan Emenike, dar açıdan kaleyi denedi ancak top auta gitti.

58. dakikada inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Van Persie, üst üste net gol fırsatları yakaladı ancak Hollandalı golcü topu her fırsatta Serkan Kırıntılı'nın üzerine nişanladı.

Robin Van Persie, 67. dakikada ceza sahasının gerisinden kaleyi denedi, yıldız oyuncunun şutunda top az farkla auta gitti.

Konyaspor 0-1 Fenerbahçe



Konyalılar penaltı bekledi ama...

70. dakikada ceza sahası içerisinde Martin Skrtel'in eline top çarptı. Konyasporlu taraftarlar penaltı kararı beklerken karşılaşmanın hakemi 'Devam' kararı verdi.

Advocaat, 78. dakikada bir oyuncu değişikliği gerçekleştirdi. İsmail Köybaşı'yı oyundan alan Hollandalı teknik adam yerine Alper Potuk'u sürdü. 82. dakikada bir değişiklik daha gerçekleştiren tecrübeli hoca, bu defa Van Persie'yi çıkardı, Neustadter'i sürdü.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Fenerbahçe, Konyaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ