MENÜ

Kocaman rekor

Aykut Kocaman'dan galibiyet yorumu: “33. haftadaki maçı (Galatasaray) final havasına çevirmek istiyorsak mutlaka kazanmalıydık. Bu galibiyet yelkenlerimize rüzgar, kaslarımıza enerji kattı”

Kocaman rekor

Haberin Devamı

'En zor rakiplerdendi'

Aykut Kocaman, mutlaka kazanmaları gereken bir maçtan 3 puanla ayrıldıklarını söyledi. Tecrübeli hoca, “Sadece hafta başındaki puan farkından değil, rakibimizin bir gün önce kazanmasından dolayı ve 33. haftadaki maçı bir final havasına çevirmek istiyorsak kazanmalıydık. Eskişehir, karşımıza çıkacak en zor rakiplerdendi. Oyuncularım zor bir iş yapıyor. Hem zihinsel olarak baskı altında oldukları hem de rakiplerin güçlü olduğu bir dönemde kazandılar. Verdikleri büyük mücadele için oyuncularımı kutluyorum” dedi.

'Sihirli değneğimiz yok'

Böyle bir dönemde güçlü bir rakibi geçmenin kendilerine 3 puanın yanında büyük moral verdiğini vurgulayan Kocaman, “Önümüzdeki haftalar için yelkenlerimize rüzgar, kaslara biraz daha koşacak enerji kattı. Bu dönemde sadece fiziksel değil, zihinsel yıpranma da oluyor. Antrenörlerin sihirli değnekleri yok. Koşabilecek, mücadele edebilecek oyuncuları sahaya sürüyoruz. Takımımız, kapasitesi ve iradesi yüksek oyunculardan oluşuyor. Sonuna kadar zorluyorlar, zorlayacak gibi görünüyorlar” diye konuştu.

'Kesinlikle dönemsel'

Son 3 maçta 6 şutta 4 gol bulduklarının hatırlatılması üzerine tecrübeli hoca, “Kesinlikle dönemsel. Çok fazlasıyla isabetli şut bulduğumuz ama gol atamadığımız maçlar da oldu. Net olarak çok pozisyona girdik, kaleyi tutan bir tanesi oldu o da gol oldu. Bilmiyorum insanlar ne düşünüyor ama bu 3 puan altın değerinde” sözlerini sarfederken, 3 gün sonra Eskişehirspor ile bu kez Türkiye Kupası yarı final ilk maçında karşı karşıya geleceklerini belirterek, bazı oyuncularını dinlendirebileceğini ifade etti.

'Kolay bir şey değil'

Aykut Kocaman, yöneticilerin Avrupa Ligi kupasını kazanacakları açıklamasının baskı oluşturup oluşturmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Şampiyonluk kolay bir şey değil. Sporcular bunun değerini ve zorluğunu fazlasıyla biliyor. Sürekli güç toparlamak ve bunu maçlara yaymak gerekiyor. Yöneticilerin bu şekilde konuşması, takıma olan inançlarından kaynaklanıyor. 25 Nisan’da Benfica ile buna benzer ağır bir karşılaşma oynayacağız. Bu işin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Ona göre hareket ediyoruz.”

Kocaman rekor
Fenerbahçe, Eskişehirspor'u tek golle geçerken, Aykut Kocaman, ligde üst üste 103. maçına çıktı. Genç hoca, Christoph Daum'a ait rekoru da tarihe gömdü

Avrupa Ligi’nde Lazio’yu çeyrek finalde eleyerek adını yarı finale yazdıran Fenerbahçe, bu moralle Süper Lig’de de Eskişehirspor engelini 1-0’la geçmeyi başardı. Teknik direktör Aykut Kocaman, takımının başında ligde üst üste 103. maçına çıkarak, Alman teknik adam Christoph Daum’a ait olan 102 maçlık rekoru da tarihe gömdü. Toplamda ise 141. sınavında boy gösteren Kocaman, 85 galibiyet, 30 beraberlik ve 26 yenilgi aldı. Şampiyonluk yarışında haftayı kayıpsız atlatan Kanarya’da Kocaman, mücadelenin ardından mutluydu.

YORUM YAZ