MENÜ

Kocaman'ın yanlış reçetesi, bu sonucu getirdi

Sezon başında 10 transferle kadrosunu güçlendiren Fenerbahçe'nin tercihleri sorgulanmaya başladı.

Kocaman'ın yanlış reçetesi, bu sonucu getirdi

Milliyet Gazetesi'nden Celal Umut Eren'in derlediği habere göre; Teknik Direktör Aykut Kocaman döneminde kadroya katılan ve büyük umutlarla gelen Mathieu Valbuena, Carlos Kameni, Nabil Dirar, Luis Neto ve Roberto Soldado, performansları ve son durumlarıyla en çok tartışılan isimler... Bu beş oyuncu da takıma fazla katkı veremezken, hayal kırıklığında başı çektiler.

Fenerbahçe’de Beşiktaş ve Akhisarspor karşısında alınan 3 gollü yenilgiler zirve yolunda büyük hasar verdi. Bir anda 4. sıraya gerileyen ve rakiplerinin gerisine düşen sarı-lacivertlilerde, bütün eleştiriler Teknik Direktör Aykut Kocaman’a çevrildi.

Bu sezon başında 10 yeni transfer yapılması sürekli göz önünde tutulurken, tecrübeli çalıştırıcının tercihleri sorgulanır oldu. Kocaman döneminde kadroya katılan ve büyük umutlarla gelen Mathieu Valbuena, Carlos Kameni, Nabil Dirar, Luis Neto ve Roberto Soldado son durumları en çok tartışılan isimler.

Sezon başında Aykut Kocaman tarafından ‘Dirk Kuyt’ benzetmesi yapılan Valbuena, bu sezon tam 8 lig maçında yedek kaldı. İdeal 11’in dışında kalan Valbuena’nın son maçta da takım gerideyken, bitime 20 dakika kala çıkması eleştiri aldı.

Kaleci Kameni de bir hafta içerisinde yediği 7 golle sıkıntı yarattı. Ayrıca sezon başı ilk 11’e girdiği dönemlerde de 6 maçta 7 gol yiyen Kamerunlu yedeğe çekilmek zorunda kalmıştı. Volkan Demirel’e iyi bir alternatif olması için alınan Kameni beklenen etkiyi bırakamadı.

Sezonun en yüksek bedelli bonservisi Soldado da ligin ilk yarısında Vincent Janssen bu dönemde de Fernandao’nun arkasında kalınca soru işaretleri başladı. İspanyol yıldız ligde sadece 3 gol atabildi.

Stoper hattında da kadroya katılan Luis Neto, Skrtel ile sezon başında tandemi oluştururken, uzun süreli sakatlıklar ve formsuzluğuyla formayı tamamen Roman Neustadter’e kaptırdı.

Nabil Dirar da takımın en fazla süre alan oyuncularından olmasına rağmen taraftarın tepkisini almaya devam ediyor. Geçen sezon Jeremain Lens’i sağ kanatta çok seven taraftarlar Dirar’ın o bölgeye alınmasından sonra aynı beklentileri bulamadı. Öte yandan Fas Milli Takımı’nın Dünya Kupası kadrosunda sağ bek olarak görev yapacak Dirar’ın mevkii de sorgulandı.

Bir diğer transfer Mauricio Isla da sezon başındaki istikrarlı görüntüsünden sonra son haftalardaki düşük formuyla herkesi üzdü. Şilili yıldızın yerine Şener Özbayraklı’nın oynamaması bile eleştiri oldu.

Giuliano yıldızlaştı

Sezon başında kadroya yapılan takviyeler arasında en çok başarı sağlayan Giuliano oldu. Yaz transfer döneminde Trabzonspor ile transfer yarışına giren ve kiralık düşünülürken bonservisiyle kadroya katılan Brezilyalı yıldız, çok fayda sağladı.

Hem taraftarların kalbini kazanan Giuliano hem de teknik heyeti rahatlattı. Bu sezon ligde takımının da gol yükünü çeken 28 yaşındaki futbolcu 21 maçta 11 gol 2 asistle parladı. Brezilya Milli Takımı’nın da takip ettiği, Dünya Kupası kadrosunda düşündüğü Giuliano, son Akhisarspor maçında da attığı gole rağmen puanı kurtaramadı.

13: Valbuena, 22 maçta 5 gol 8 asistle toplamda 13 gole katkıda bulundu. Fransız yıldız, asist konusunda takımının en etkili ismi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ