MENÜ

Kocaelispor'a FIFA'dan '800 bin Euro borcu ödeyin' uyarısı

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Kocaelispor'da Başkan Bahri Yavuz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kocaelispor'a FIFA'dan '800 bin Euro borcu ödeyin' uyarısı

FIFA, Kocaelispor'dan Kızılyıldız Kulubü'ne olan 800 bin Euro’luk borcunu 13 Kasım'a kadar göndermesini istedi. Ödeme yapılmaması durumunda Kocaelispor'un 6 puanının silineceği, verilecek 2'nci tarihte de verilmediği takdirde amatör kümeye düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı bildirildi.

AYRICA PARA CEZASI DA VERDİ

Spor Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta mücadele veren Kocaelispor'a bir yazı gönderen FIFA, geçmişte yeşil siyahlı kulüpte forma giyen 3 Sırp futbolcu Andelkovic, Tutoric ve Jestrovic için Kızılyıldız Kulübü'ne olan 800 bin Euro’luk borcunu ödemesini isterken 22 bin İsviçre frangı ceza da verdi. FIFA, 1'inci Lig''de oynadığı dönemde Türkiye Kupası'nı kazanıp Avrupa kupalarında oynayan Kocaelispor'a borcunu ödemesi için 13 Kasım tarihine kadar da süre verildi.

YENİDEN KÜME DÜŞMEYE DOĞRU

Bu süre içerisinde borcunu ödeyememesi durumunda Kocaelispor'un 6 puanı silinecek. Daha önce amatör kümeye düşen Kocaelispor'a borcunu ödemesi için de 2'nci bir tarih verilecek. Kocaelispor'un bu tarih içerisinde borcunu ödeyememesi durumunda amatöre düşürme cezası uygulanacak.

KOCAELİSPOR KULÜBÜ BAŞKANI YAVUZ: "YAZI GELDİ"

Kocaelispor Kulübü Başkanı Bahri Yavuz, Kızılyıldız Kulübü'ne olan borcun 13 Kasım'a kadar tamamının ödenmesi için FIFA'dan yazılı uyarı geldiğini açıkladı. Başkan Bahri Yavuz'un açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden örgütlenen taraftarlar "Kocaelispor Yok Oluyor" başlıklı hashtag açarak, kentin ileri gelenlerinin kulübe sahip çıkması çağrısında bulundular.

Fenerbahçe'deki şok gerçekler!

"GEÇMİŞTEN GELEN CİDDİ KAMBUR"

Yok olmakta olan bir kulübü ve armasını şehrin desteğiyle ayağa kaldırdıklarını belirten Başkan Bahri Yavuz, FIFA'nın 800 bin Euro'luk borç uyarısı konusunda şunları söyledi: "2008 yılında transfer ettiğimiz futbolcular için ilk yaptırım süresi 13 Kasım'da bitiyor. Bu tarihe kadar borcun ödenmesi gerekiyor. Ödenmediği taktirde 6 puanımız silinecek. Ondan sonraki ilk toplantıda da küme düşürülmesi cezası ile karşı karşıya kulübümüz. Biz yönetime geleli 2,5 sene oldu. Bu zaman diliminde şehirdeki güven duygusuyla muazzam bir kenetlenme var. Biz ortalama maçlarımızı 15-20 bin kişi üzerinde taraftarlarımızla oynadık. Gerçekten şehirde Kocaelispor ile ilgili muazzam bir duygu, muazzam bir birliktelik var. Geçmişten gelen ciddi bir kambur ve yük var. Bugüne kadar halkımız, taraftarımız, yönetim ve dostlarımızla beraber inanılmaz bir iş başardık. Önümüzde daha büyük bir sorun var. Bunu da şehirdeki dost ve arkadaşlarımızla birlikte, taraftarlarımızla birlikte aşmamız gerekiyor."

Başkan Yavuz, desteklerle karşılaştıklarını, armanın yere düşmemesi için mücadele edeceklerini söylediklerini vurgularken de şöyle dedi: "Buna, bir şehrin birlikte olması yani sessiz çığlık diyoruz. Ülkenin dört bir yanından insanlar, farklı spor kulüplerin temsilcileri aradı. Bu birliktelik bizi istediğimiz yere götürecek. Sanayici ve işadamlarından destek maalesef gelmiyor. Bütün şehri bu marka etrafında bir arada olmaya davet ediyoruz. Şehirde yiyen içen, doğan veya doyan herkesi bu marka etrafında bir arada olmaya davet ediyoruz."

DHA

Sergen Yalçın'dan Mustafa Kapı açıklaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ