MENÜ

Kırmızı alarm

Valilik ve Emniyet, her türlü güvenlik tedbirinin alınacağını açıklayıp ekledi: Trabzonlular'ın takımına zarar vereceğine inanmıyoruz. Yönetim ise kentin idarecileriyle koordineli çalışacaklarını kaydetti, “En küçük bir olay bile ağır faturalarla bize geri dönüyor” dedi.

Kırmızı alarm

Takım da gerginlik istemiyor. Bu durumun oyun tempolarına ilk maçta olumsuz yansıdığını hatırlatan teknik heyet, “Sadece tezahürat” diyor.

Trabzonspor’un yarın Fenerbahçe’yi ağırlayacağı Avni Aker randevusu öncesinde kentte büyük hareketlilik yaşanıyor... Sonucu kadar atmosferi de merakla beklenen mücadele öncesinde son Trabzon maçındaki olayların tekrarlanmaması için daha kapsamlı tedbirler alınıyor. Dün yapılan il güvenlik kurulu toplantısında kentin idarecileri izlenecek yol konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi. Trabzonlu futbolseverlerin misafirperverlik ve centilmenlik anlayışına vurgu yapan Valilik ve Emniyet, kendi üzerlerine düşeni de eksiksiz yapacaklarını belirtti.

‘Tepki olsun ama...’


Vali Yardımcısı Aziz Mercan, “Trabzon’a ve Trabzonspor’a yakışır bir maç bekliyoruz” derken, “Trabzonspor taraftarlarından kentimize ve takımımıza hiçbir zarar gelmemesi için duyarlı olmalarını istiyorum. Hiçbir tepki olmasın, asla demiyoruz. Ama tepkinin daha modern bir şekilde ortaya koyulması gerekir. Kentimizin marka değerine yakışır, dünyanın kabul gördüğü bir şekilde seyircinin tepki ve tezahüratını yapması lazım” mesajlarını yolladı.

Aksaklıklara vurgu


Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ise her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını, herhangi bir olayın meydana geleceğini düşünmediğini belirtti... Son maçtaki aksaklıkları da göz önünde bulunduran Trabzon Emniyeti, içeriye sokulan ve sahaya atılan yabancı maddelerin tekrarlanmaması için özellikle kapı aramalarına yoğunlaşacak. Kamera sayısının artırılması, özel güvenliklere polislerin daha fazla destek vermesi de emniyetin planları arasında.
Bu arada Fenerbahçe’nin inişi-otele gidişi-şehirden ayrılış süreçleri de özel olarak neredeyse dakika dakika planlandı.

‘Sabırla destekleyin’


Trabzonspor’un resmi internet sitesi, “Her türlü provokasyona karşı tedbirli ve dikkatli olalım. Sahaya yabancı madde atılmasını engelleyelim. Aramıza karışması muhtemel gerginlik arayıcılarına fırsat vermeyelim. Maç sırasında oyunu durduracak her türlü hamlenin uzağında kalalım. Gerginlik bekleyenlerin ekmeğine yağ sürmeyelim” telkinini yaparken, Asbaşkan Nevzat Şakar ise şunları söyledi: Çünkü meydana gelecek en küçük bir olumsuzlukta bütün fatura, takımımıza kesilmekte ve bundan çok büyük zararlar görmekteyiz. O nedenle seyircimizin sağduyulu olmasını istiyorum. Taraftarımız takımımıza maç boyunca sahaya yabancı madde atmadan devamlı destek olmalı ve sabır göstermeli.

Haberin Devamı
YORUM YAZ