MENÜ

"Kimsenin yedeği olmam"

İtalyan teknik adam Ettore Messina ile adı A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenör adayları arasında geçen Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, isminin yılbaşından beri ortada dolandırılmasının kendisini çok rahatsız ettiğini belirterek, "Ergin Ataman kimsenin yedeği olmaz" dedi.

"Kimsenin yedeği olmam"

Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin istediği antrenörle çalışabileceğini vurgulayarak, "Şu ana kadar milli takımla ilgili hiçbir teklif almadım. Şunu da net olarak söyleyeyim, yılbaşından beri bazı çevreler tarafından ismim ortada dolandırılıyor. Bu da beni çok rahatsız ediyor, canımı sıkıyor. Ben Ergin Ataman olarak hiçkimsenin yedeği olmam. Bu konu artık kapansın. Herkes istediği hocayla çalışsın" diye konuştu. Mersin’de yapılacak 17. Akdeniz Oyunları’na katılacak Erkek Milli Takımı’nın başında olan Bogdan Tanjevic’in devam etmesinin en hayırlısı olabileceğini kaydeden Ataman, şöyle devam etti: "Bu olaydan sıkıldım. Türkiye Baskebol Federasyonu inandığı antrenörü milli takımın başına getirecektir. Tanjevic’in sağlık durumunu iyi gördüm. Belki de en hayırlısı Tanjevic’in devam etmesi. Ancak bana yapılan herhangi bir teklif yok. Ayrıca milli takım konusunda hiç kimseyle görüşmem olmadı." - "Galatasaray, Avrupa Ligi’nin daimi üyesi olmayı fazlasıyla hak eden bir kulüp" Ergin Ataman, Galatasaray Medical Park ile play-off finali sonunda şampiyon olarak, THY Avrupa Ligi’nde yer almayı planladığını söyledi. Sarı-kırmızılı kulüp ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını hatırlatan Ataman, "Uzun vadeli bir plan yapmıştık. İnşallah gelecek sezon Avrupa Ligi’nde yer alırız. Türkiye şampiyonu olursak yüzde yüz Avrupa Ligi’nde yer alacağız. Türkiye finalistinin yer alıp almayacağı haziran ayının 15’ine doğru belli olur" şeklinde konuştu.

"Galatasaray, Avrupa Ligi’nin daimi üyesi olmayı fazlasıyla hak eden bir kulüp" diyen Ergin Ataman, şunları kaydetti: "Son yıllardaki basketbol ligi yatırımlarına baktığınız zaman biz bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Yeniden Avrupa Ligi’ne girip, ondan sonra da orada daimi üye olmayı hedefliyoruz. Fenerbahçe Ülker iki sezondur ligi 3’üncü, 4’üncü sırada bitiriyor, play-off’ta çeyrek finalde eleniyor. Avrupa Ligi’nin daimi üyesi. Galatasaray iki sezondur Türkiye Ligi’ni birinci sırada bitiriyor ama Avrupa Ligi’nde yer alamıyor. Burada bir çarpıklık var. Sportif açıdan bir kere şampiyon olarak bunu düzeltmemiz gerekiyor. Oraya girip, ondan sonra da Avrupa Ligi bazında, kulüp bazında bu çarpıklığın düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ