MENÜ

"Kimsenin şampiyonluğuyla işimiz olmaz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Galatasaray'dan sonra zirve yarışı veren Beşiktaş'tan da puan aldıklarını belirterek, "Bizim Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray'ı şampiyon yapmak gibi bir niyetimiz yok. Ben şampiyon olmaya çalışırım. Olamıyorsam da kimsenin şampiyonluğuyla işim olmaz" diye konuştu. Şener, forvet ve stoper arayışlarının ise sürdüğünü söyledi.

"Kimsenin şampiyonluğuyla işimiz olmaz"

Başkan Sadri Şener, takımın Antalya Belek'te yaptığı kampı ziyaret ederek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şener, çarşamba günü kupada oynayacakları Antalyaspor maçı öncesi iddialı olduklarını belirterek, "Şimdiden finale kaldık diye söylemek yanlış ve ayıp olur. Antalyaspor ciddi bir rakip. 2 - 0'lık avantajımız var ama çıkıp yine kazanmak için oynayacağız. Çok iyi futbol oynuyoruz. Gerçi iyi futbol oynamaya biraz geç başladık. Sıkıntı o oldu. Bu sene kupayı almayı çok istiyoruz. Seneye ise bir iki takviye ile çok daha iddialı bir hale geleceğiz. Forvet ve stoper arıyoruz. Hocayla yavaş yavaş bu isimler üzerinde görüşmeye başladık. Hocamızın ve izleme komitesinin beğendiği isimler var. Onların hepsinin ortak kararıyla bir isim belirleyeceğiz ve transfer yapmaya çalışacağız. Şu anda baktıklarımızın çoğu yabancı. Yerli bir isim önermediler. Mayıs ayında bu isimler daha net bir şekilde ortaya çıkar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"TEOFİLO'YU SENEYE İZLEYİN"
Şener, Teofilo'nun gelecek yıl patlama yapacağına inandığını da vurgulayarak, "Teofilo'ya biraz daha ısınma dönemi gerekiyor. Futboldan anlayanlara göre çok iyi bir futbolcu. Bu sezon böyle geçer. Ama benim tahminim seneye Teofilo, Trabzonspor'un hakikaten çok önemli adamlarından biri olur. Mesela bu sezon sonunda kaleci almayı düşünüyorduk ama Onur iyi gidince vazgeçtik. Belki üçüncü kaleci alabiliriz. Şu anda kaleci önemli bir mevki değil. Mayıs ayında transfer için yine yollara düşeceğiz. İşimiz ve görevimiz bu. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. 8 aylık görev süremiz kaldı. Vatandaşlarımızın yüzü gülüyor. Beni gören herkes, 'Çok iyi takım ve rahatlıkla maç seyrediyoruz' diyor. Zaten biz de takımı o seviyeye getirmeye çalışıyorduk" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KUPA FİNALİ OLİMPİYATTA OYNANIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"
Ligde şampiyonun son haftalarda belli olacağını da söyleyen Şener, "Bizim Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Bursa'yla maçı var. 5 Mayıs da kupa finali var. Kritik ve zevkli bir Mayıs ayı bizi bekliyor. Sevdiğimiz bir Urfa Valimiz var. Kupa finalinin Şanlıurfa'da oynanmasını talep etti. Biz de orada oynamak isterdik ama stat hazır değil. Benim kişisel görüşüm, bu maç olimpiyatta, Süper Kupa da Şanlıurfa'da oynanır. Bir stat 30 bin, diğeri 70 bin kapasiteye sahip. Yine de henüz bir şey belli değil" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ ÜZÜLÜYOR AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK"
Şener, kendileri dışında hiç kimsenin şampiyonluğuyla ilgilenmediklerini de ifade ederek, "Artık protokol tribününde rahat oturuyorum, ayağımı sağa sola atmıyorum. Beşiktaş ile iyi bir maç oynadık. Biz de, onlarda iki puan kaybetti. Beşiktaş seyircisi üzülüyor ama yapacak bir şey yok. Bana orada sanki Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak istiyormuşum gibi sözler söylenmeye çalışıldı. Bizim Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray'ı şampiyon yapmak gibi bir niyetimiz yok. Ben şampiyon olmaya çalışırım. Olamıyorsam da kimsenin şampiyonluğuyla işim olmaz. Bizde onlar gibi bir takımız, hatta bazı bölümlerde onlardan daha iyi takımız. İstanbul'da büyük takım olmanın çok büyük bir önemi yok. Biz Trabzon'dan büyük takım olmaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"DUVARA ÇARPMAMIZI BEKLEYENLER VAZGEÇTİ"
Transfer çalışmalarıyla, kulübün ekonomik yapısını daha iyi hale getirecek çalışmaları aynı anda yapmaya çalıştıklarını da belirten Şener, şöyle konuştu: "Hocamızın isteğiyle bize gerekli olan yerlere transfer yapacağız. Ama bu takımın bir iskeleti artık oluştu. Biz iskeleti olmayan bir takımla yola başlamıştık. En önemlisi Avrupa kupalarında turu geçmek ve oralardan kulübe para getirmek. Herkes bu işin makyaj tarafına bakıyor ama bunun bir de ekonomik tarafı var. Türkiye liginde her derece arasında 1 milyon TL ekstra para var. Ama millet bir gol girdi, girmedi ona bakıyor. Futbolcu alacaksın ama neyle alacaksın diye soran yok. Şimdiye kadar duvara çarpmamızı bekleyenler vazgeçti. Çarpılmıyor demek ki duvara. Bu sene Galatasaray'ın yaptığı gibi hisse senetlerini toplamaya çalışacağız. Başbakanın talimatıyla 200 milyon TL'lik yatırımla stat yapılacak."

Haberin Devamı

"KONGREDE HESAP VERECEĞİZ"
Şener, 8 ay sonra yapılacak olan başkanlık seçimleriyle ilgili olarak ise, "Kongreye gidip hesap vereceğiz. Yaptıklarımızı anlatacağız, beğenen oy verecek, beğenmeyen vermeyecek. Ondan sonra yeni bir dönem başlayacak ve umarım hayırlı olur" diyerek açıklamalarını tamamladı. Şener, daha sonra takımın kamp yaptığı otele giderek teknik direktör Şenol Güneş ile bir görüşme yaptı.

YORUM YAZ