MENÜ

"Kimse iki takım düşüren adam demesin!"

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 25 yıldır teknik direktörlük yaptığını, görevli olduğu takımları "yoktan var etmeye" çalıştığını belirterek, "Hiç kimse kalkıp bana aynı sezonda çalıştırdığı iki takımı küme düşüren teknik adam demesin" dedi.

"Kimse iki takım düşüren adam demesin!"

Balıkesir Üniversitesinde (BAÜ) düzenlenen "Her Yönüyle Sporcu Sağlığı Günleri"nin etkinliğe katılan Yılmaz Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon görev yaptığı Kasımpaşa ve Konyaspor’un küme düşmesinden kendisinin sorumlu tutulamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Küme düşen takımların neden düştüğünün teknik direktörlere değil, kulüp yönetimlerine sorulması gerektiğini kaydeden Vural, Kasımpaşa takımının 3,5 milyon avroya oluşturulduğunu kaydetti.

Göreve geldiğinde bu oyuncularla başarıya ulaşılamayacağını, takviye yapılmasının gerekli olduğunu söylediğini anlatan Vural, yönetimden kendisine "Bizi borçlandırma, düşersek de önemli değil" diye yanıt verildiğini ileri sürdü.

Vural, yönetim kurulunun bu yanıtı üzerine teşekkür ederek görevi bıraktığını ifade ederek, "Ben görevdeyken 30 trilyon borçları vardı. 100’e yakın futbolcu gelip gitmiş. Şimdi bana ’Takımı küme düşürdün’ diyorlar. Ben istifa ettikten sonra geride 54 puanlık bir periyot vardı. Madem bu işi bu kadar iyi biliyorlar o zaman toplasaydılar puanları. Dolayısıyla küme düşen takımların neden düştüğünün hesabı teknik direktöre değil, kadroları oluşturan kulüplere sorulmalı" diye konuştu.

Haberin Devamı

KÜME DÜŞÜREN TEKNİK ADAM

Bu sezon çalıştırdığı ikinci takım olan Konyaspor’un başında 10 karşılaşmaya çıktığını ve bu maçlardan 6’sını kaybetmediğini hatırlatan Vural, takımın kümede kalması adına teknik adam olarak elinden gelen her türlü katkıyı sağlamaya çalıştığını söyledi.

Yılmaz Vural, Konyaspor’a 85 oyuncu gelip gittiğini, tam "takım olduk" dedikleri zaman da ligin sonunun geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Siz ne kadar iyi teknik adam olursanız olun, sahaya çıkıp mücadele eden ve topu kaleye gönderecek olan futbolcular. Bu gerçeğin bilinmesine karşın teknik adamlara ’Takımı küme düşüren sensin’ diye yakıştırma yapılmasına anlam veremiyorum. Hiç kimse kalkıp bana ’Aynı sezonda çalıştırdığı iki takımı küme düşüren teknik adam’ demesin. Bana şampiyonluğa aday bir takım versinler, küme düşürürsem o zaman konuşsunlar. Eğer ben bu takımı hedefe ulaştıramazsam ya da küme düşürürsem o zaman kalkıp benim için ’Bu takımı teknik direktör düşürdü’ ifadesini kullanma hakları olur. 25 yıldır teknik direktörlük yapıyorum. Görev yaptığım hemen hemen her takımı yoktan var etmeye çalıştım."

HER KULÜPTE ALACAĞI VAR

Haberin Devamı

Türkiye liglerinde 25 yıldır görev yaptığını anımsatan Vural, bugüne kadar çalıştırdığı hiçbir kulüpten anlaşma yaptığı rakam üzerinden parasını alamadığını belirtti.

"Hiçbir kulübü de paramı alamadığım için mahkemeye vermedim" diyen Vural, "Hakkınızı mahkeme yoluyla almaya çalıştığınızda bu kez kulüplerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Birden size karşı bakış değişiyor. Ekmeğimi kazanmak için ben bu takımlarda çalışmaya mecburum. Teknik adamların alacakları konusunda da Türkiye Futbol Federasyonu’nun devreye girmesi için öneri götürdüm ama bir sonuç çıkmadı" dedi.

"FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLUR"

Vural, Spor Toto Süper Lig’i bu sezonun şampiyonunun Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın iki sezondur şampiyonluğu son maçlarda kaçırdığını anımsatan Vural, şunları kaydetti:

"İki takım 82’şer puanla ligi tamamlar. Fenerbahçe şampiyon olur. 2 yıldır son dakikada şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe, üçüncüsünü kaybetmeyecek kadar deneyimlidir. Sonuçta iki şampiyon olacak. Trabzonspor’un o imkanlarla buraya kadar gelmesi büyük başarı. Şampiyon olurlarsa eğer, 27 yıl sonra bunu başaracak olmaları nedeniyle Trabzonspor’un şampiyonluğu daha bir anlam taşır. Çünkü lig ikinciliği onları çok sevindirmez."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ