MENÜ

Kimler esporcu olabilir? LOL'de nasıl yarışılır?

Son dönemin belkide en popüler sporu espor... Peki League of Legends'de nasıl yarışılır? Espor oyuncusu nasıl olunur? İşte o soruların cevabı bu makelede...

Kimler esporcu olabilir? LOL'de nasıl yarışılır?

Espor son dönemde en çok konuşulan ve yarım yapılan sporların başında geliyor. Peki espor oyuncusu nasıl olunur, League of Legends'da nasıl yarışılır? İşte o soruların cevabı...

Profesyonel LoL oyuncularının ortak özellikleri çok kuvvetli reflekslere, yüksek oyun bilgisine ve ciddi bir çalışma disiplinine sahip olmaları ve buna ek olarak takım oyununa uyum sağlayabilmeleridir. Ayrıca üst düzey bir rekabetin beraberinde getirdiği baskıya uyum sağlayabilmek için fiziksel olarak da çok iyi durumda olmaları gerekir. LoL espor liglerinde (Şampiyonluk Ligi ve Yükselme Ligi) mücadele edebilmek için oyuncuların 17 yaşından büyük olması zorunluluğu dışında özel bir kriterimiz yok.

Bunun yanında oyuna hobi olarak başlayıp profesyonel liglerde yer alacak ölçüde ustalaşan oyuncuların yanı sıra, ülkemizde artık büyük küresel şirketler ve üniversiteler de esporculara daha fazla bir ilgi göstermeye başladığını vurgulamak isterim. Espor alanında ilerlemek isteyen yeni nesil için akademik ve profesyonel anlamda destek sağlanmaya başlandı. Bahçeşehir Üniversitesi ile Türkiye’nin ilk akademik espor bursunu hayata geçirmemiz bu noktada önemli bir adımdır.

Özetle LoL’de yeteneklerini geliştirmek için çaba harcayan, oyunun mekaniklerine hakim ve takım disiplinine uyum sağlayan pek çok yeni oyuncuyu önümüzdeki dönemde profesyonel liglerde görebileceğimize inanıyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ