MENÜ

Kimler 1000 TL sosyal yardım alabilir? 1000 TL yardım ne zaman verilecek?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama ile 2 milyon aileye 1000 lira değerinde sosyal yardım ödemesi yapılacağının duyurulmasının ardından vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağı ve sosyal yardoım parası ödemesinin nasıl sorgulanacağını merak etmeye başladı. Peki Sosyal yardım parası nasıl sorgulanır? 1000 lira sosyal yardım ödemesinde kimler faydalanacak?

Kimler 1000 TL sosyal yardım alabilir? 1000 TL yardım ne zaman verilecek?

Kimler 1000 TL yardım alabilir? Vatandaşlara 1000 TL yardım verileceğinin duyurulmasının ardından vatandaşlar 1000 TL sosyal yardım sorgulama ekranını araştırıyor. E-Devlet üzerinden sosyal yardım hizmetini sorgulayabilirsiniz. 2 milyon 111 bin haneye yapılacak olan bin TL'lik ödemenin oluşacak yoğunluk nedeniyle sağlık güvenliğini riske atmamak için PTT şubelerinde yapılmayacağı açıklanmıştı. Ödemeler vatandaşların kendi ikametlerinde yapılacak. Peki, 1000 TL başvuru formu var mı? Kimler 1000 TL yardım alabilir? İşte detaylar…

Haberin Devamı

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ BAŞVURUSU YAPILACAK MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını da belirterek ödemelerin 1 Nisan itibariyle başlayacağını duyurdu.

SOSYAL YARDIM PARASI DESTEĞİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacaktır.” denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada ödeme tarihleri de şu şekilde belirtildi:

“Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,

1 ve 6 olanlar ayın 2'sinde

2 ve 7 olanlar ayın 3'ünde

3 ve 8 olanlar ayın 4'ünde

4 ve 9 olanlar ayın 5'inde alacak.”

SOSYAL YARDIM SORGULAMA SAYFASI

SOSYAL YARDIM BİLGİLERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi d e Devlet sistemi üzerinden yapılır.

YORUM YAZ