MENÜ

Kimine göre yaşlı, İsmail Kartal'a göre tecrübeli!

Fenerbahçe bu sezon puan kaybettiği hemen her maçtan sonra, yaş ortalamasının yüksek olması nedeniyle eleştirildi, "Rakibin yüksek temposuna karşılık veremiyor" yorumları yapıldı. İsmail Kartal ise öğrencilerine güvenini, "Eleştirilen oyuncularım ortalama 11 km. koşuyor. Onların deneyimi, 4. yıldız yolunda bizim için avantaj" sözleriyle ortaya koyuyor.

Kimine göre yaşlı, İsmail Kartal'a göre tecrübeli!

Sezona 4. yıldız hedefiyle başlayan Sarı-Lacivertliler için otoritelere göre en önemli handikap, yaş ortalaması yüksek kadroydu. Fenerbahçe'de tam 12 futbolcu 30 yaş ve üstünde... 29.2'lik ortalamayla da ligin en yaşlı takımı konumunda Sarı Kanarya. Yaşanan her kayıptan sonra bu durum ön plana çıkarıldı, "Fenerbahçe'nin yaşlı kadrosu, yüksek tempoyla oynayan rakibe karşılık veremedi" yorumlarıyla eleştiriler yapıldı.

'Gençleri aratmıyorlar'

Sarı-Lacivertliler'in teknik patronu İsmail Kartal ise her açıklamasında öğrencilerine sahip çıktı. Kartal'ın bu konudaki görüşü belli: En olgun dönemini yaşayan oyuncularımın yaşı değil, takıma katkıları önemli. Yaşlı diye eleştirilen öğrencilerimin her biri ortalama 11 km. koşu mesafesiyle maçları tamamlıyor. Yani fiziki açıdan gençlerden farkları yok. Avantajları ise deneyimli olmaları. Bu da 4. yıldızı kovaladığımız bu sezonda bizim için son derece önemli...

İki kulvar avantajı

Ligin en yaşlı kadrosu olan Fenerbahçe için bu sezon Avrupa'da yer almamak, şampiyonluk yolundaki diğer rakiplerine karşı en büyük avantaj oldu. Sarı-Lacivertliler'in tecrübeli isimleri, haftada bir maç oynama konusunda sıkıntı yaşamıyor. Kupa mücadelelerinde ise İsmail Kartal'ın yedek ve genç isimlere şans vererek uyguladığı rotasyonla as futbolcular dinlenme şansı buluyor.

Rakibi koşturuyorlar!

Fenerbahçe bu sezon neredeyse her maçta rakibinden daha az koştu. Ancak istatistiklere bakıldığında bunun önemli bir nedeni olduğu ortaya çıkıyor. Örneğin son Sivassor maçında Sarı-Lacivertliler yüzde 55 topa sahip olma oranı yakaladı. Eskişehirspor'un 120 km. koşarak rekor kırdığı 2-2 biten karşılaşmada ise Kanarya tam yüzde 67'lik topla oynama istatistiği yakaladı. Bu maçta Fenerbahçe 478 isabetli pas yaparken, Eskişehir 230'da kaldı! İstatistikler gösteriyor ki tecrübeli Fenerbahçe, topu kontrolü altına alıp, karşısındaki rakibi koşturuyor...

ARDA EROL



Haberin Devamı
YORUM YAZ