MENÜ

Kickstarter'dan önemli başarı

Sayısız projenin para desteği bulmasının önünü açan Kickstarter, kendini aştı!

Kickstarter'dan önemli başarı

Kickstarter, geçtiğimiz gece önemli bir noktayı aşarak yüz bininci başarılı kampanyasına kaynak sağladı. Kickstarter'ın bu sayıya ulaşması 7 yıl aldı ancak başarılı projeler artık çok daha hızlı gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Kickstarter'ın yayınladığı bir blog yazısına göre, 2009 yılındaki ilk 100 projenin kaynak bulması 121 gün almıştı ve en son 100 projenin kaynak bulması sadece üç gün aldı. Kickstarter, projeler için toplamda 1.9 milyar doların platformlarından geçtiğini ve kampanyaların üçte birinin hedeflerine ulaştığını söylüyor.

Kickstarter bu başarıyı yayınladığı blog yazısında bu 100000 proje hakkında bazı ilginç istatistikleri açıklayarak kutluyor. Bu ilginçliklerden biri ise bu kampanyaların sadece 86101 yaratıcıdan gelmiş olması. Başka bir deyiş ile yaklaşık 14000 başarılı kampanya, en azından 1 başarılı kampanyası olan kişiler tarafından sunulmuştu. Eğer çoğu başarılı Kickstarter kullanıcısının platforma bir sonraki ürünleri için geri dönüyorlar. Kickstarter'ın söylediğine göre 8500'ün üzerinde başarılı kampanyacı birden fazla başarılı proje yayınlamışlardı. Hatta bir kişi 94 projeye kaynak bulmayı başarmış durumda.



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ