MENÜ

Khabib Nurmagomedov kimdir? Habip Nurmagomedov nereli, kaç yaşında?

Dağıstan asıllı Rus dövüşçü Khabib Nurmagomedov son günlerde gündemden düşmeyen isimlerin başında geliyor. İrlandalı dövüşçü Conor McGregor'u mağlup eden ve yaptığı açıklamalarla büyük sempati kazanan Habip Nurmagomedov kimdir, kaç yaşında, nereli gibi soruları hayranları tarafından merak konusu. İşte Khabib Nurmagomedov'un bilinmeyenleri ve detaylar...

Khabib Nurmagomedov kimdir? Habip Nurmagomedov nereli, kaç yaşında?

Conor McGregor'u yenerek dünyanın en çok konuştuğu isimlerden biri olan Khabib (Habip) Nurmagomedov Rusya adına mücadele veren Dağıstan doğumlu UFC boksörüdür. Çıktığı 26 mücadeleyi yenilgisiz tamamlayan ve en uzun süre mağlubiyet almayan isimler arasına giren 30 yaşındaki Nurmagomedov sosyal medyanın da en çok konuşulan isimlerinin başında geliyor. Müslüman olan dövüşçü Khabib Nurmagomedov kimdir? Khabib Nurmagomedov kaç yaşında, Khabib Nurmagomedov nereli soruları da internetten aranıyor. İşte Khabib Nurmagomedov'un bilinmeyenleri ve detaylar...

Haberin Devamı

Khabib Nurmagomedov kimdir?

1988 Dağıstan doğumlu... 3 Çocuklu ailenin 2. çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir çok çocuk gibi küçük yaşta güreşe başladı. Evli 1 çocuk babası. Rusya'da Anzhi futbol takımını tutuyor. Müslüman bir isim ve Türkiye'de Galatasaray'ı destekliyor.

12 yaşında Güreş, 15 yaşında Judo, 17 yaşında ise Sambo'ya başladı. Babası da Sambo hocası. Khabib'i kendi öz babası yetiştirdi. MMA'daki ilk maçına 13 Eylül 2008'de çıktı ve MMA tarihindeki ilk maçına galibiyet ile başladı. 2008 yılında katıldığı turnuvada aynı gece 3 maça birden çıktı ve tümünü kazandı. O geceden sonra Khabib'in ismini tüm Rusya duydu. 2011 yılına kadar Rusya ve Ukrayna'da dövüştü. Arka arkaya çıktığı 16 maçın tamamını kazandı ve Amerika'nın dikkatini çekti.

Haberin Devamı

2012'de UFC'de ilk maçında Kamal Shalorus ile karşılaştı. Amerika'daki ilk maçını kazanarak Rusya'daki başarısın Amerika'ya taşıdı. 2013'de 18. maçına çıktı ve MMA'daki 18. galibiyetini aldı. Thigo Tavarez'i 2 dakika dolmadan nakavt etti. 2014'ün Nisan ayında kariyerinin en önemli maçlarından birine çıktı. İleride şampiyon olacak Rafael Dos Anjos ile karşılaşan Khabib Nurmagomedov rakibini yenerek önemli bir zafere imza attı.

UFC 178'de ve 187'de çıkacağı önemli maçlar öncesi sakatlık yaşadı ve kariyerinde bir süre geriye gitti. Khabib Nurmagomedov uzun bir sakatlığın ardından 2016 yılında Darrell Horcher ile karşılaşarak rakibini mağlup etmeyi başardı. Khabib uzun süren sakatlığının ardından yenilmezliğini sürdürdü. Sakatlıktan sonra iyi döndüğünü gösteren Khabib Nurmagomedov UFC 205'te Michael Johnson ile karşılaştı. Rakibini mağlup eden Dağıstanlı dövüşçü bu maçta sonra Conor Conor McGregor'a meydan okudu. Conor için "Tavuğunuzla dövüşmek istiyorum" dedi ve kemer maçı beklediğini duyurdu.

UFC hafif siklet şampiyonu oldu

Tony Ferguson ile müsabakası dördüncü kez 7 Nisan 2018'deki UFC 223 ana olayı için ayarlandı. Müsabaka Conor McGregor'un elinden alınan UFC hafif siklet şampiyonluğu içindi. Ancak 1 Nisan 2018'de Tony Ferguson'nun dizini sakatladığı duyuruldu ve yerini UFC tüy siklet şampiyonu Max Holloway aldı. 6 Nisan tarihinde New York Eyaleti Atletik Komisyonu, müsabakaya çıkmak için aşırı kilo verdiği gerekçesiyle Max Holloway'i müsabakadan çekti. Holloway'in yerini Al Iaquinta aldı fakat kendi maçı için 70.8 kg tartılan Iaquinta, hafif siklet şampiyonluk müsabakası ağırlık limiti olan 70.3 kg'ın üstünde tartıldığı için kazansa bile yeni şampiyon olamayacaktı. Nurmagomedov müsabakayı beş raunt boyunca domine etti ve rakibini jüri kararıyla yenip UFC hafif siklet şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Khabib Nurmagomedov'un 9 yaşında ayı ile güreştiği görüntüler ise büyük beğeni topladı. (Videoyu izlemek için fotoğrafa tıklayın)

Khabib Nurmagomedov kimdir Habip Nurmagomedov nereli, kaç yaşında

Khabib Nurmagomedov artıları - eksileri

Üst düzey judo, sambo ve Güreş yapabiliyor. Aynı zamanda Takedown ustası. Yer oyunlarında MMA dünyasının en iyi isimlerinden. Ayakta darbeye açık.

YORUM YAZ