MENÜ

Keskin viraj Cenevre!

Türk futbolunun zor zamanlar geçirdiği bugünlerde Türkiye Futbol Federasyonu adına Lütfi Arıboğan başkanlığında bir heyet temaslarda bulunmak üzere İsviçre'nin Cenevre kentine gidiyor. Heyet şike soruşturması konusunda UEFA yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunacak.

Keskin viraj Cenevre!

Futbol Federasyonu'nun hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Yunus Egemenoğlu ise bu heyette bulunmuyor. Egemenoğlu'nun da şike soruşturmasına dahil olduğu iddia edilmişti. Bu arada Federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar da Cenevre'ye gitmiyor.

Toplantının en önemli kısımları

UEFA yetkilileri ile yapılacak toplantıda en önemli kısımları ise İbrahim Akın ve İskender Alın'ın ifadeleri oluşturacak. İki oyuncunun gözaltına alınınca bazı olayları itiraf ettiği iddia edilmişti. Bu itiraflar ile bazı kulüplerin yöneticilerinin tutukluluk halleri devam etmişti. Yine bugün UEFA'dan Türk takımlarının Avrupa Kupaları'ndan men edilmesi ile ilgili bir karar çıkması beklenmiyor. UEFA, bu konuda tüm kararlarını TFF'nin alacağı kararlara endeksleyecek.

TFF kararları yarın açıklayacak
Heyet yarın Türkiye'ye gelir gelmez, edindiği bilgileri TFF yönetim kurulu ile paylaşacak. Bu toplantının ardından Süper Kupa Finali'nin oynanaması dahil birçok ciddi karar alınabilir.

Ligler de ertelenebilir
Bu toplantıda alınacak diğer önemli kararlardan biri de liglerin bir süre ertelenmesi olabilir. Federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar, konuyla ilgili yaptığı ilk baısn toplantısında Süper Kupa finalinin beklendiği şekilde 31 Temmuz'da, Süper Lig3in ise 5 Ağustos'ta oynanacağını açıklamış ancak daha sonra savcılık çıkışında gazetecilere verdiği demeçte, "Bu kararlar Allah emri değil, değiştirilebilir" demişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ