MENÜ

'Kendimize yenildik'

Basketbolda, FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası çeyrek final ilk maçında Fransa'nın Paris Levallois ekibine 76-74 mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Bugün rakibimiz bizi yenmedi, biz kendi kendimize yenildik" dedi.

'Kendimize yenildik'

Sarıca, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, "Kazandık" dedikleri maçı dramatik bir şekilde kaybettiklerini söyledi.
Sezon başından bu yana verdikleri mücadelenin ortada olduğunu belirten Sarıca, "Ancak basketbol zekayla oynanan bir oyun. Maçta dörtlü finallere aday bir takımın yapmaması gereken hatalar yaptık. Son 1,5 dakikada amatörce 5 hatamız var. Bu oyun hataları kaldırmıyor" diye konuştu. Sarıca, maçı istedikleri tempoya getirdiklerini ancak rakibin top kayıplarını sayıya çevirdiğini dile getiren Sarıca, şunları kaydetti:

"Komik bir top kaybıyla maçı kaybettik. Bugün rakibimiz bizi yenmedi, biz kendi kendimize yenildik. Perşembe günü kazanma şansımız var ama akıllı oynamak ve top kayıplarıyla ilgili sıkıntıları çözmemiz gerekiyor. Bunları yapamazsak orada işimiz kolay olmaz. Ölü toprağını üzerimizden atmamız gerekiyor."

Paris Levallois


Paris Levallois Başantrenörü Christophe Denis ise galip geldikleri için oyuncularını kutladığını belirterek, maç içinde hiçbir zaman oyundan düşmediklerini söyledi. Mücadele açısından çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını vurgulayan Denis, şöyle konuştu:

"Elbette perşembe günkü maçta daha iyi olmamız gerekiyor. Yarın Fransa’ya dönüp o maça hazırlanacağız. Oyuncularıma Karşıyaka’nın mükemmel bir taraftar grubu olduğunu, bu nedenle sahada birlikteliğimizi korumak zorunda olduğumuzu söylemiştim. Maçın başında kaçırdığımız şutları, sonlarda atmaya başladık. Bu atmosferde böyle bir güçlü bir takıma karşı çok önemli bir galibiyet aldık. Paris’te de galip gelerek dörtlü finale yükselmemiz gerekiyor." Denis, karşılaşmada sakatlanan Sean May’in durumunun henüz netleşmediğini kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ