MENÜ

Kenan Sofuoğlu şampiyonluk yolunda

4 aylık oğlu Hamza'yı toprağa vermenin üzüntüsüyle piste çıkan Kenan Sofuoğlu, Malezya'daki sıralama turunda iyi bir derece elde etti. Genel klasmanda lider durumda bulunan milli motosikleçti, bugünkü final yarışına 2. sırada başlayacak.

Kenan Sofuoğlu şampiyonluk yolunda

Dünya Supersport Şampiyonası’nı, 26 Temmuz’da hayatını kaybeden ve kendi elleriyle toprağa verdiği 4 aylık oğlu için şampiyon tamamlamak isteyen milli motosikleçti Kenan Sofuoğlu, Malezya’nın ev sahipliği yaptığı 9. etap sıralama turlarında iyi bir derece elde etti.

Daha önce 4 yarış kazandı

Kawasaki Pucetti takımı adına yarışan Sofuoğlu, 5 bin 543 metrelik Uluslararası Sepang Pisti’nde düzenlenen sıralama turunu 2:08.424’lük derecesiyle bugünkü final yarışını ikinci sırada başlama hakkı elde etti. Pole pozisyonunu (ilk sıra) 2:08.244’lük derecesiyle CORE Motorsport adına yarışan ABD’li pilot Patrick Jacobsen alırken, üçüncülük ise MV Agusta Reparto Corse takımının Fransız sürücüsü Jules Cluzel’in oldu.

Final yarışı bugün TSİ 10.00’da yapılacak ve EuroSport2’den naklen yayınlanacak. Son 3 yarış kala, en yakın rakibi Fransız Jules Cluzel’in 20 puan önünde liderliğini koruyan Sofuoğlu, şampiyonanın İspanya, Hollanda, İtalya ve Büyük Britanya’da düzenlenen 4 ayağından zaferle ayrılmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ