MENÜ

Kenan Sofuoğlu'nun gözü İspanya'da

Fransa’daki yarışta kaza geçiren ve vücudunda kırıklar oluşan Kenan Sofuoğlu, rakibinin İspanya’da puan kaybetmesi halinde Katar yarışına katılmak istediğini belirtti. Sofuoğlu, “Ne yapıp edip, şampiyonluğu almaya çalışacağım” dedi.

Kenan Sofuoğlu'nun gözü İspanya'da

Kariyeri başarılarla dolu Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nın Fransa’da düzenlenen 10. ayağının sıralama turlarında bir kaza geçirmiş, bel ve kalça bölgesinde kırıklar oluşmuştu. Daha sonra hastanede tedavi gören 33 yaşındaki sporcu, dün Sakarya’daki evine geldi. Kaza anını anlatan Sofuoğlu, “Hava yağmurluydu. Yarışta kuru lastik kullandım ve ıslak yerlerden dikkatli geçmeye çalıştım. İlk turlarda çok dikkatliydim fakat son turda risk aldım. Islak zeminde motoru kurudaki gibi yatırmak istedim. O sırada motor kaydı ve kariyerimdeki en çok hasar aldığım kazayı yaptım. Ama halime şükrediyorum, şu an oturabilmek bile benim için büyük nimet” ifadelerini kullandı.

‘Katar’a çıkmam olası gözükmüyor ama...’

Önümüzdeki hafta İspanya yarışına çıkmak istediğini ancak çıkabilecek durumda olmadığını vurgulayan Kenan, “Şampiyonluk şansım devam ediyor. Rakibim İspanya’daki yarıştan puan çıkaramadığı takdirde, Katar’da yarışıp onu geçersem bir şampiyonluk şansı doğuyor. Şu an Katar yarışına çıkmam olası gözükmüyor ama belki İspanya’dan gelecek iyi bir haber bize Katar’daki yarışa çıkma gücünü, enerjisini ve motivasyonunu verecek. İspanya’da rakipten hata gelirse ne yapıp edip, motorun üzerine oturup sonuna kadar hak etiğim şampiyonluğu almaya çalışacağım” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ