MENÜ

Kenan Sofuoğlu isyan etti!

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Türkiye'de yarışılacak bir parkur olmamasından yana dert yandı.

Kenan Sofuoğlu isyan etti!

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Düzce’de yapımına başlanan yarış pistine ilişkin, "Sıkıntımız, şu anda Türkiye’de yarışılacak bir parkur yok. Türkiye şampiyonlarının ve sporcuların çıkabileceği bir parkur yok. İnşallah bu ihtiyacı Düzce karşılayacak" dedi.

Sofuoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i makamında ziyaret etti.

Düzce’nin Cumayeri ilçesinde yaklaşık iki ay önce yapımına başlanan yarış pistiyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, parkurun temizleme çalışmasının bitmesinin ardından yolunu belirleyeceklerini söyledi.

Pistin yaklaşık 4 bin 200 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde yapılmasının planlandığını anlatan Sofuoğlu, "Bugün de Düzce belediye başkanımızdan da asfaltımızın sözünü aldık, kaliteli bir yarış asfaltı verecek kendisi inşallah. Temmuz ayında asfaltlama çalışmasının bitmesini planlıyoruz. Bu da demek oluyor ki, inşallah bu sezon hem motosiklet hem de otomobil yarışlarının yapılması mümkün olacak. Çünkü parkur çok uygun. Cumayeri hem konum olarak hem de pisti yapacağımız altyapı olarak çok uygun bir yer, bizi zorlayacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

"Piste ihtiyaç var"

Türkiye’de şu anda piste büyük bir ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Sofuoğlu, Düzce ile ilgili projeyi yayınladıktan sonra birçok yerden telefon aldığını belirtti.

Özellikle otomobil sporcularının da parkuru kullanmak istediklerini dile getiren milli motosikletçi, şöyle konuştu:

"Pistin hem otomobil hem de motosiklet drag yarışlarına uygunluğunu soruyorlar. Ben de herkese söz verdim. Bir kilometre uzunluğunda düzlük yaptığımız zaman drag yarışları yapılabilecek. Parkurun viraj yapısı ve genişliği otomobile uygun olduğu için otomobil yarışları, onun dışında Türkiye şampiyonası ve ileriye yönelik Avrupa ve dünya şampiyonalarının düzenlenebileceği bir parkur yapmak istiyoruz. Burada Cumayeri ve Düzce belediyelerinin desteği çok önemli, gereken desteği vereceklerine söz verdiler. İnşallah parkuru hayırlısıyla bitiririz. Çünkü büyük bir beklenti var. Özellikle motor camiasından hemen hemen her gün, ’bu sezona hazır olacak mı?’ diye mesaj alıyorum. Sıkıntımız, şu anda Türkiye’de yarışılacak bir parkur yok. Türkiye şampiyonlarının ve sporcuların çıkabileceği bir parkur yok. İnşallah bu ihtiyacı Düzce karşılayacak."

Tesisin tamamlanması birkaç yıl alacak

Pistin hazır hale getirilmesinin zaman alacağını söyleyen Sofuoğlu, şöyle devam etti:

"İlk amacımız, yarışların yapılabileceği güvenli bir parkur yapmak. Bunun için de kaliteli bir asfalt ve güvenlik önlemleri gerekiyor. Bunların da temmuz ayı gibi bitmesini düşünüyoruz ki bu sezon hem otomobil hem de motosiklette bir kez yarış yapılabilir. Ancak parkurun tesis olarak bitmesi birkaç yılı alır. Bunlar zamanla olacak şeyler. Bu parkurla alakalı en büyük niyetim ve hayalim şu, birçok insanın, özellikle hız tutkusu olan insanların, büyük kurallar ya da büyük paralar istenmeden gelip bu parkura çıkabilmesidir. Bu parkuru ne Kenan Sofuoğlu için ne de bir şahsın kendisi için yapmayacağız. Bu parkuru, Türkiye’nin ihtiyacı olan bir yer olduğu için yapacağız."

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Kenan Sofuoğlu’nun gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Düzce’de dünyanın en kaliteli asfalt şantiyelerinden bir tanesini kuruyoruz. Burada üretilecek modifiye asfalt pistte kullanılacak.Yapılacak pist Türkiye’de bir ilk olacak. Cumayeri ve Düzce Belediyesi olarak bu işin sonuna kadar arkasındayız. Bu pist yapıldıktan sonra bu bölgeden daha nice şampiyonlar çıkacaktır. Kenan Sofuoğlu, bataklıkta büyümüş bir çiçek gibi. Bu işin yok denecek kadar olmadığı bir ülkede böyle bir dünya şampiyonu çıkması büyük bir şans. Bu şansı değerlendirmek lazım" ifadelerini kullandı.

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna da Cumayeri’ne motor sporları için gelenlerin, Düzce’nin tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek, "Düzce, Türkiye’nin nadir illerinden bir tanesi. Doğası, tarihi, yaylası ile mükemmel bir ilimiz. Buraya gelenlere motor sporlarını seyrettirmenin yanında, Düzce’nin doğasını, tarihini onlara göstererek tanıtımı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ