MENÜ

Kenan Koçak: Herkes Terim'e destek olmalı

Alman ekibi Sandhausen'in Türk teknik adamı Kenan Koçak, A Milli Takım'da yaşanan krizi Fanatik'e yorumladı. Türk futbolunda felsefe ve istikrarın olmadığını söyleyen Koçak, futbol adamlarının kısa vadede başarı hedeflediğini vurguladı.

Kenan Koçak: Herkes Terim'e destek olmalı

Futbolculuk kariyerini 2007 sezonunda yaşadığı sakatlık nedeniyle sonlandıran ve daha önce Türkiye'de hiç forma giymeyen Kenan Koçak, durumun özel bir nedeni olmadığını, Almanya ve Avusturya'da profesyonel oynadığını anlattı.

Koçak, Süper Lig'i ve Milli takımı da yorumladı. İşte o açıklamalar...

"Futbol adamları taşın altına elini koysun"


Türk futbolunda felsefe ve istikrar özellikle de kulüp yapılarında yok. Altyapı sistemi hiç yok! Tamamen duygusallığa bağlı bir yapı var. Herkes bugünü düşünüyor ve kısa vadeli hedefler peşinde. Türk futbolunun yeniden yapılanması gerekiyor. Bu da sadece TFF ile olmaz. Federasyonun bütün kulüplerin desteğine ihtiyacı var. Her kulüp ve her futbol adamı taşın altına elini koymalı.


"Herkes,herkesin kuyusunu kazıyor"

Bizim ülkemizde az önce belirttiğim gibi aşırı duygusallık var. Almanya'da scout İsviçreli Urs Siegenthaler, Fitness antrenörü Amerikali Verstegen, teknik antrenörü Danimarkali Lucassen... Bunu Türkiye'de düsünebiliyor musunuz?! Maalesef herkes herkesin Kuyusunu kaziyor ve çekememezlik var. Türkiye'nin çözümü: Elele olmak!
Şu anda Türkiye'de çalışmayı düşünmüyorum. Futbolculuk kariyerimde de teklif geldi ama kısmet olmadı.


"Yılmaz Vural büyük hoca"

Yılmaz Vural Köln Akademisi'nde bilgisini almış, büyük hoca. Gerisi hep Türkiye'de eğitim almis. Almanya'da bir Pro Lisansı alabilmek insanın yaklaşık 8 yılını alıyor ve zor eğitimlerden geçiliyor. Ben 35 yaşındayım. Alttan gelerek Bundesliga'ya kadar yükseldim, hiç yılmadım. Kendimi hep ilerlettim. Klopp, Löw, Tuchel, Rangnick, Sampaoli, Bielsa, Heynckes gibi hocalarla büyük dostluklar kurdum ve birebir görüştüğüm isimler. Kendimi her an eğitmek ve ögrenmek peşindeyim.

"Emre Mor için büyük şans"

Thomas Tuchel mükemmel bir Hoca ve Emre Mor'un gelişimine çok faydalı olacaktır. Dortmund Emre için çok dogru bir karar ve büyük şans.

"Süper Lig'i heyecanla takip ediyorum"

Sandhausen Almanya 2. Lig de en düşük bütçeye sahip. Öncelikli hedefimiz ikinci ligde kalıcı olmak.
Tabii ki Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray yine şampiyonlugu kovalayacaklar. Başaksehir çok iyi performans sergiliyor. Genel olarak büyük bir heyecanla ligi takip ediyorum. Bütün kulüplere ve meslektaşlarıma başarılar diliyorum.

"Terim desteklenmeli"

Fatih Terim'in bu zamana kadar ki başarıları tartışılamaz. TFF, medya, oyuncular ve taraftarlar Terim'e destek olmadı. Fatih hoca daha önce de başarılamaz denilenleri başardı, şimdi de başaracaktır.


Ayşenur Afyon


Haberin Devamı
YORUM YAZ