MENÜ

KC Rivers'tan Fenerbahçe Ülker'e mesaj

Real Madrid'in yıldız basketbolcusu KC Rivers, Anadolu Efes'le oynayacakları kritik maç öncesi FANATİK'in sorularını yanıtladı... ABD'li yıldız, Final-Four'daki olası Fenerbahçe Ülker eşleşmesine ilişkin önemli mesajlar verdi.

KC Rivers'tan Fenerbahçe Ülker'e mesaj

Geçtiğimiz sezon hariç profesyonel kariyerinin tamamını Avrupa'da geçiren Kelvin Creswell 'KC' Rivers, özel açıklamalarda bulundu. Fransa, İtalya ve Rusya'da geçirdiği yılların ardından bu sene soluğu İspanya'da alan ve Real Madrid formasıyla başarıdan başarıya koşan ABD'li basketbolcu, FANATİK'ten Onur Güler'in sorularını cevapladı.

Eflatun-Beyazlılar'ın 28 yaşındaki yıldızı, Anadolu Efes ile kozlarını paylaştıkları Play-Off serisinden, Final-Four'daki olası Fenerbahçe Ülker eşleşmesine, Stephen Curry ile beraber büyümesinden, NBA'deki şampiyonluk favorisine kadar birçok konu hakkındaki görüşlerini basketbolseverlerle paylaştı...

'Maç sonunu izlemek acı vericiydi'

Anadolu Efes'e dramatik bir şekilde kaybettikleri THY Avrupa Ligi Play-Off turu 3. maçında mağlubiyetin en önemli etkenlerinden birinin ribaundlar olduğunu vurgulayan Rivers, "Savunmada oldukça kritik birçok hata yaptık. Ribaundlarda ciddi bir fark vardı. Bu yenilginin başlıca nedenlerinden biri oldu. Ve özellikle maçın sonunu izlemek acı vericiydi. Fakat bu tarz durumlar olabiliyor" diye konuştu.

'Hata yapmamalıyız'

Seriyi İstanbul'da noktalamak istediklerinin altını çizen ABD'li oyuncu, "Olabildiğince güçlü bir şekilde ayağa kalkmalı ve kararlılığımızı göstermeliyiz. Tıpkı sahamızda oynadığımız ilk 2 maçta olduğu gibi bir performans ortaya koymalıyız. Dördüncü maçı kazanmak ve seriyi galip tamamlamak için her şeye sahibiz. Gereken mücadeleyi takım olarak sahaya yansıtmalı ve kader anlarında hata yapmamalıyız" dedi.



'Fenerbahçe tehlikeli bir ekip'

Final-Four'daki olası Fenerbahçe Ülker eşleşmesine değinen 28 yaşındaki oyuncu, "Konuşmak için erken. Ancak Fenerbahçe birçok yıldız ismi kadrosunda barındıran, iyi yönetilen, çok iyi bir takım. Jan Vesely, Andrew Goudelock ve Bogdan Bogdanovic gibi değerli yıldızları var. Obradovic gibi muhteşem bir hocaya sahipler. Yani demek istediğim, olumlu veya olumsuz her türlü duruma karşı hazır olacaklardır, özellikle söz konusu Final-Four ise!" ifadelerini kullandı.

'Öncelikle Efes'i elemeliyiz'

Euroleague'de bu yıl Final-Four'a Madrid'in ev sahipliği yapacak olmasının önemli bir avantaj olduğunu dile getiren KC Rivers, şöyle konuştu;

"Bu bizim için iyi bir motivasyon. Sahanızda, kendi taraftarlarınızın önünde oynamak her zaman güzeldir. Fakat bu sefer kolay olmayacak. Final-Four'a ulaşırsak ilk olarak Fenerbahçe Ülker gibi bir ekiple karşılaşacağız, ki bu eşleşme oldukça sert geçecektir. Evimizde rahat olup kupayı kazanmaya çalışacağız. Henüz diğer takımların hangileri olacağı belli değil. Daha önümüzde Anadolu Efes'le oynayacağımız 4. maç var. Bundan ötesine bakmak şu an için doğru olmaz. Öncelikle bu görevi tamamlamalıyız. Varsayımlar üzerine daha konuşmak hata olur."

'Türkiye'de oynayabilirim'

İlerleyen yıllarda Türkiye'de forma giymesinin yalnızca bir olasılık olduğunu belirten yıldız basketbolcu, "Bildiğim kadarıyla kariyerimde Türkiye'den hiç teklif almadım. Şu an için Real Madrid'de mutluyum. Ve burada kalmayı arzuluyorum. Gelecek için konuşursak tabii ki bir gün Türk takımında forma giyebilirim" dedi.



'İtalya'da yaşamaya bayılıyorum'

Şutör gard ve kısa forvet pozisyonlarında görev yapan KC Rivers, basketbol yaşantısı boyunca, en keyifli zamanlarını Çizme'de geçirdiğine dikkat çekerek, "İtalya'yı çok seviyorum. İspanya da benzer özelliklere sahip ama kariyerimde kendimi en rahat İtalya'da hissettim. İtalya'ya bayılıyorum. Tabii ki İspanya'ya da vakit geçtikçe alışıyorum. Şu anda benim için en iyi yer burası" şeklinde konuştu.

'Amacım Real'de kalmak'

NBA'de boy göstermenin hayalini kurduğunu vurgulayan 28 yaşındaki oyuncu, "Tabii ki bu bir olasılık. NBA'de basketbol oynamayı her zaman hayal ettim. Ancak şimdi burada en iyi performansımı sergilemeliyim. Şu an için bunun ötesinde yapabileceğim bir şey yok. Fakat ana hedefim burada kalmak. Real Madrid muhteşem bir kulüp, burada harika bir ortama sahibim. Kendimi tamamen bu takıma odaklamış durumdayım" ifadelerini kullandı.

'Warriors şampiyon olabilir'

Golden State Warriors'ı şampiyonluk için bir adım önde gördüğünün altını çizen ABD'li yıldız, "Yolun sonuna kadar gidebilirler. Fakat bu sergiledikleri performansı ne kadar sürdürebileceklerine bağlı bir durum. Play-Off'ta uzun seriler olabiliyor. Burada iyi savunma yapmak ön plana çıkıyor. Ortaya koydukları performansı 3-4 farklı seride devam ettirebilirler mi, bilmiyorum. Bunu başarırlarsa önlerinde engel yok" dedi.



'Curry ile beraber büyüdük'

Basketbolcu olmaktan başka çaresi olmadığını vurgulayan KC Rivers, "Amcam (Byron Dinkins) profesyonel basketbolcuydu. Başta Panathinaikos olmak üzere Yunanistan'da ve Avrupa'da birçok ekibin formasını giydi. Kısacası bu işi yapmak DNA'mda vardı. NBA'deki bazı oyunculara da özenirdim, fakat Stephen Curry'nin babası Dell Curry'nin üzerimde büyük etkisi vardı. Stephen ile beraber büyüdük. Çocukken sürekli onunla ve ailesiyle zaman geçirirdim. Babasını örnek alırdım, ondan birçok şey öğrendim. Bu da benim için bir başka motivasyon oldu" diyerek sözlerini noktaladı.

Onur GÜLER
onur.guler@fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ