MENÜ

'Kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz'

Hollandalı hoca, Avusturya maçı öncesi yaptığı basın toplantısında, “Oynayacağımız maçların sonuçlarıyla ilgili bir garanti veremem. Ama sahada elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı söyleyebilirim” dedi.

'Kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz'

A Milli Futbol Takımımız’ın Teknik Direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçı öncesi Ernst Happel Stadı’nda dün bir basın toplantısı düzenledi. Avusturya maçının çok çekişmeli geçeceğini belirten Hiddink, “Her iki takım için de önemli bir maç. Ekim ayı bize şanslı geliyor. Ekim ayını iyi bir oyunla karşılamak istiyoruz. Kazakistan karşısında son saniyeye kadar mücadele ettik. Maçı kazandık ve sonucunda 2. sıraya yükseldik. Umarım yarın (Bugün)
grupta 2. sırada kalacağımızı kanıtlayabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Canla başla oynuyoruz’

Hiddink, Avusturya karşısında kadroda bazı değişikliklere gideceklerini ifade ederek, “8 oyuncunun kadroda
olmaması önemli bir unsur. Ama ben bir teknik adam olarak hiçbir zaman bu durumdan şikayet etmedim. Bunlar futbolda her zaman olur. Futbolcularım ve ben, Türk futbolunun dışarıdaki aynasının milli takım olduğunu
biliyoruz. Elimizdeki genç ve yetenekli oyunculara bunu aşılıyoruz. Türkiye’yi diğer ülkelerle karşılaştırırsanız, tek
avantajımız futbolcuların milli takımları için canla başla oynamasıdır. Bundan sonra oynayacağımız maçların
sonuçlarıyla ilgili bir garanti veremem. Ama size verebileceğim tek garanti, sahada elimizden gelenin en
iyisini yapacağımızdır” dedi.

Türkiye’de son dakika

Haberin Devamı

Son idmanını dün gerçekleştiren Milliler, sahaya tek forvetle çıkacak. Kazakistan maçının aksine Guus Hiddink, ileride sadece Burak Yılmaz’a şans verecek, bu oyuncunun hemen arkasında da Arda Turan’ı oynatacak. Stoperde ise bu kez Egemen Korkmaz’ın yerine, Servet Çetin’in forma giyeceği öğrenildi.

Avusturya’da son dakika

Artık gruptaki kaderi mucizelere bağlı olan Avusturya’da teknik direktör Dietmar Constantini’nin, hücum ağırlıklı bir kadro sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi. Tecrübeli hocanın ileri ikilide Harnik ve Arnautovic’i oynatacağı bildirildi. Şu ana kadar elemelerde forma giydiği 5 maçta, rakip filelere 4 gol gönderen Arnautovic, takımın en formda oyuncusu konumunda yer alıyor.

YORUM YAZ