MENÜ

Kayseri çok farklı: 6-2

Kayserispor, taraftarları önünde Sivasspor'a şans tanımadı. İlk 6 haftada toplam 6 gol atan Sarı-Kırmızılılar, Amrabat (2), Gökhan (2), Furkan ve Okay'la Yiğidolar'ı 6-2 yenmeyi başardı.

Kayseri çok farklı: 6-2

Kadir Has Stadı’nda dün futbol, goller, hatalar vardı ama şu bir gerçek ki, tribündeki taraftarlar ve ekran başındakiler maç sonundan mutlu ayrıldı. Belki futbolumuzun çok kısır bir dönem yaşadığı, golsüz maçların oynandığı şu dönemde böyle bir 90 dakika içimizi açtı. Aslında iki takım da maç öncesi yükselen form grafiğiyle böyle bir 90 dakikanın haberini vermişlerdi. Kayserispor yeni bir kadro, genç isimler ve tecrübeli abilerle lige ağırlığını koyacak görüntüde. Sivasspor da kırılgan bir yapıya sahip. Kolay gol yiyen ve teslim olan bir takım. İlk 45 dakikada ikisi penaltıdan 3 gol vardı. Önce 7’de Amrabat’ın penaltısıyla öne geçen Sarı-Kırmızılılar, 27’de Furkan’la farkı ikiye çıkarınca rölantiye alındı. Sivasspor ise bu dakikalarda etkili oldu. Grosicki’nin 33’te nefis penaltı golünün ardından Sivasspor, Pedriel ile iki net pozisyondan yararlanamadı. ikinci 45 dakikada Sivasspor’un daha ofansif oynayacağını ve risk alacağını biliyorduk. Ancak Kayserispor dinamik bir takım olarak çapraz koşularla önemli ataklar yaptılar. Özellikle Amrabat bitmek bilmeyen enerjisiyle Sivasspor savunmasını dağıtan isimdi. Ama maçın kırılma noktası belki de Gökhan Ünal’ın 68’deki frikik golüydü. Kaleci Atilla’nın büyük hatası sonucu ev sahibi rahatladı. Sivas da oyun disiplininden kopuncu, farklı yenilgi ortaya çıktı.

Amrabat varsa sorun yok
77’de Amrabat kalenin tam karşısından şık bir vuruşla skoru 4-1’e getirdi. 83’te Hasan Ali Kaldırım’ın ortasını Okay yere düşürmeden sert ve düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 5-1. 84’te oyuna yeni giren Cihan takımının ikinci golünü attı: 5-2. 90’da son sözü kral söyledi ve Gökhan Ünal skoru ilan etti: 6-2. Amrabat’ı tutamazsanız Kayserispor’du da tutamazsınız. Dün de Sivas’ın başına gelen buydu. Bu galibiyeti bir oyuncuya bağlamak da yanlış olur. Kayserispor savunmasıyla, orta sahasıyla ve hücumcularıyla galibiyeti hak etti. Sivas’ın en büyük sorunu takım savunması. Ağır oyuncular rakibin presinde dağıldılar ve çok önemli hatalar yaptılar.

Kadir Has’ta siftah!

Kayserispor maçlarını oynadığı Kadir Has’ta bu sezonun ilk galibiyetini Sivasspor karşısında aldığı. Geçtiğimiz hafta da deplasmanda Beşiktaş’ı deviren Sarı-Kırmızılılar, 2’de 2 yaparak üst sıralara tırmanışa geçti.

Şehitler unutulmadı

Maç öncesi Kadir Has Stadı’nda şehitler unutulmadı. Hakkari’de şehit düşen 24 askerimiz için yoklama alınırken, Kayseri Belediyesi mehter takımı da kahramanlık türküleri ve marşları çaldı. Kayseri ve Sivaslı futbolseverler terörü lanetlerken, “Bre hain, sormadın mı atana, ihanetle muzaffer olan var mı vatanda”, “Tüm Türkiye kardeştir, nifak sokan kalleştir” pankartları asıldı.

Hüseyin Sakarya

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ