MENÜ

'Kaybedecek bir şeyimiz yok'

Atromitos Kaptanı Sokratis Fytanidis: “Fenerbahçe elbette çok büyük, fakat futbolu para ve isim değil, futbolcu ve ruhu oynar. Bizim kaybedecek hiç bir şeyimiz yok. Favori olmamak bazen çok daha iyidir!”

'Kaybedecek bir şeyimiz yok'

Atromitos savunmasının her şeyi, takımın kaptanı Sokratis Fytanidis’te söz sırası... “Şüphesiz dünya yıldızları var Fenerbahçe’nin. Türkiye’nin en iyisi onlar. Bunun yanı sıra yine Türkiye’nin en iyi taraftarına sahip olduklarını biliyoruz. Avrupa Kupaları’ndaki tecrübelerinin farkındayız. Özetle; Fenerbahçe büyük bir rakip ve bizim açımızdan büyük bir rakibe karşı oynamak çok önemli.”

‘Kazanmak süper olur ama...’


“Kesinlikle çekebileceğimiz en zor kurayı çektik. Liberec diye bir takım vardı ve o da rakibimiz olabilirdi. Fakat şans, yanımızda değildi. Tüm bu tespitleri yaptıktan sonra, geleceğe dönük yorumlar yapabiliriz. Futbolun en büyük gerçeği şudur; Sonucu bilinmeyen bir oyun... Büyük takımların, kendisine göre çok daha zayıf olan takımlara karşı kaybettiklerini çok gördük. Bu nedenle her şey sahada belli olacak.”

“Atina’daki maç zor olacak. Kendi sahamızda, taraftarımız önünde, ne kadar güçlü olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz. Bunun anlamı tam olarak kazanmak değil. Kazanmak elbette mükemmel olur ama bazen gösterdiğiniz mücadele o kadar büyük olur ki, alkışlanmak için kazanıp kazanmadığınıza bakılmaz. Avrupa tecrübemiz de Fenerbahçe’ye oranla çok az; fakat biz bu durumu da lehimize çevirdik! Şöyle düşünüyoruz: Kaybedecek hiç bir şeyimiz yok!”

‘En iyisini yapacağız...’

“Felsefemiz belli; Takım oyunu... Kalitemiz var, fark yaratabilecek oyuncularımız var. Fakat en büyük avantajımız, takım olmamız. Bu sezon çok iddialıyız. Fenerbahçe karşısında da başarmak için herşeyi yapacağız. Biz, sadece 1 maçı düşünmüyoruz, bütün bir sezonun hesaplaması içindeyiz. Fenerbahçe ile oynayacağımız maçın, ilerleyen süreç için bizim açımızdan itici bir güç olacağını düşünüyoruz. Taraftarımıza verdiğimiz söz şu: Biz en iyisini yapacağız.”

“Fenerbahçe, Yunanistan’ın Olympiakos’u seviyesinde bir takım... Yani, en iyisi... Bizim ligimizde de tıpkı Fenerbahçe gibi bizden çok daha üst düzey kulüpler var; Olympiakos, Panathianikos, PAOK gibi.. Ve bizi motive eden şey de bu; Biz o takımların hepsini yendik bu statta. Futbolu para ve isim değil, futbolcu ve ruhu oynar. Daha önce de söylediğim gibi; Bizim kaybedecek hiç bir şeyimiz yok. Favori olmamak bazen çok daha iyidir!.”

“Türk Futbolu şu an çiçek açma döneminde... Bir Türk takımı ile eşleşmiş olmak beni çok sevindirdi. Çünkü zaten devamlı takip ettiğim bir lig. Atalarım Trabzon ve Ordu’dan gelmiş. Anadolu kökenim yani... Sık sık İstanbul’a gelirim ve Aysel Er’in şarkılarını büyük beğeniyle dinlerim zaten. Bir teklif aldım Türkiye’den, ama olumlu sonuçlanmadı. İzlerken keyif aldığım bir ligden bahsediyoruz. Bu nedenle seve seve gider oynarım.”

Zafer Büyükavcı

Haberin Devamı
YORUM YAZ