MENÜ

Kayaalp'in hedefi şampiyonluk

2011 Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp, 2020 Olimpiyatları'na kadar katılacağı şampiyonalarda altın madalyalarını arttırmak istediğini belirtti.

Kayaalp'in hedefi şampiyonluk

2011 Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp, 2020 Olimpiyatları’na kadar katılacağı şampiyonalarda altın madalyalarını arttırmak istediğini belirterek, bu yıl Özbekistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda birincilik hedeflediğini söyledi.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de geçen hafta düzenlenen Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 130 kilogramda altın madalya kazanan milli güreşçi Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul eğitimin ardından güreşe Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde başladığını anlattı.

Çocukluğunda akranlarına göre daha iri ve yapılı olduğunu dile getiren Kayaalp, dünya ve 4 Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra birçok başarıya ulaştığını kaydetti.

"2020 Olimpiyatları’na kadar hedefim var, bu yıla kadar katılacağım şampiyonalarda altın madalya sayımı yükseltmek istiyorum" diyen Kayaalp, "Gireceğim yarışmalarda ülkemi gerektiği gibi temsil etmeyi hedefliyorum. Bu yıl Özbekistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda altın madalya istiyorum. Sosyal yaşantımı bozmadan, disiplinli çalışarak, Dünya Şampiyonası’nda kürsüdeki yerimi almak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa Şampiyonası iyi başlangıç oldu"

Güreş sporunun yoğun çalışma temposu gerektirdiğine dikkati çeken Kayaalp, her gün bazen çift, bazen tek antrenman yaptığını vurguladı.

Geçen yıla oranla Avrupa Şampiyonası’nda elde edilen altın madalya sayısının değişmediğini aktaran Kayaalp, "Bu yıl ise artış oldu. Güreş için Avrupa Şampiyonası iyi başlangıç oldu. Önümüzde daha çok şampiyona var. Dünya Şampiyonası var. Avrupa Şampiyonası’nda iyi madalyalar aldık ve Dünya Şampiyonası’nda da aynı başarıyı elde ederiz" ifadesini kullandı.

Kayaalp, güreşte kural değişiklikleriyle önlerini yeniden görmeye başladıklarını belirterek, artık atalarına yakışır güreşmeye başladıklarını söyledi.

Yeni şampiyonların yetişmesi için altyapıya önem verilmesi gerektiğine işaret eden Kayaalp, şunları anlattı:

"İç Anadolu’daki kasaba ve köylerdeki insanlarımıza, ailelere ulaşabilirsek, ailelere güreşlerle ilgili biraz daha bilgi verebilirsek, daha çok sporcu yetiştirme imkanımız doğar. Onların yeterince bilgisi olmadığı için zaman zaman karşı çıkıyorlar, çocuklarının önlerinde duruyorlar. Aynı durumu ben de yaşadım. Benim güreşmemi de istememişlerdi."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ