MENÜ

Katletti!

Maçın hakemi Abdullah Yılmaz, yardımcısı Serdar Diyadin ile Arena'da kelimenin tam anlamıyla futbol katliamı yaşattı.

Katletti!

Galatasaray adına atılan golde Melo’ya kalkan ofsayt bayrağı yerindeydi. Ancak Sambacı’nın Olcan’a yaptığı hareketi es geçti.

Haberin Devamı

Servet’e çıkan kartın kırmızıyla uzaktan yakından alakası yoktu. Sabri’nin oyundan ihracı ise baştan sona yanlış bir karardı.

Bir hakem düşünün uzun boylu, yakışıklı, kendinden emin, cesaretli bir görüntüyle maça başlıyor. Oyun içerisindeki ufak tefek hatalarını görmezden gelip, boyuna ve yakışıklılığına verelim diyoruz ama olmuyor. Mesela 6. dakikada Engin, rakibinin ayağındaki topa nizami dokunuyor. Ama faul kararı gelince Engin de itirazdan sarı görüyor. 22’de Olcan, Engin ile girdiği pozisyon sonrasında kayıp yerde kalıyor. Sonra bir ayağıyla topu kaldırıp arkadaşına pas veriyor. Buna da endirekt serbest vuruş kararı çıkıyor ama alakası yok. Çünkü maçın hakemi oyuncuların bu şekilde oynama haklarının bile olduğunu bilmiyor. 41’de Selçuk’un kullandığı serbest vuruşta, top ayaktan çıktığı anda Melo ofsayt. Her ne kadar topa dokunmamış olsa bile, pozisyonun içerisinde oyuna ve kaleciye hamlesi var. Ofsayt ve gol iptalini maçın en başarılı yardımcı hakemi, Cem Satman’ın uyarısı ile veriyor ki, karar da doğru. Ancak kafası bu pozisyona takılan hakem kardeşimiz, akabinde Melo’nun, Olcan’ın arkadan çoraplarını yırtarcasına tendonuna yaptığı net sarı kartlık harekete düdüğünü çalmıyor.

Haberin Devamı

Hepimizi çıldırttı

Fakat 45+2’de verdiği karar bize de ‘Artık yeter’ dedirtiyor. Yardımcısının önünde Servet, Muhammet’i arkadan tutup çekti. Pozisyon kaleye uzak, bariz gol şansı sayılaıbilecek bir pozisyonla uzaktan yakından alakası yok. Servet’e sadece sarı verilmesi gerekirken, kendi bulunduğu konumdan daha iyi görünmesine rağmen, yardımcısına da mahkum olup direkt kırmızı kart gösteriyor. Bu kararla oyuncuları, teknik heyeti ve seyircileri de gererek tansiyonun yükselmesine neden olan Abdullah Yılmaz, sonrasında oyunun kontrolünü tamamen elinden kaçıran bir görüntü sergiledi. 75’te Sabri, o kadar temiz bir şekilde topa hamlede bulundu ki, gelen faul sonrasında haklı olarak çılgına dönüp topu yumruklayınca ikinci sarıdan oyundan atıldı. Sonuç mu? Bir hakemin yardımcısıyla beraber skandal kararlar vererek, maçın yerine, bir takımın sinir katsayısının nasıl yükseldiğini izledik. Uzun lafın kısası, Abdullah Yılmaz yardımcısı Serdar Diyadin ile maçı katletti.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Hasan Şaş tribüne çıktı!

Hakemin Servet Çetin’i attığı andan sonra Türk Telekom Arena’da ortalık karıştı. Abdullah Yılmaz’ın ilk yarıyı bitiren düdüğünün ardından Fatih Terim’in yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala, büyük bir kızgınlıkla hakem triosuna yöneldiler. Ancak araya giren tecrübeli çalıştırıcı, Davala ve Şaş’ı büyük bir soğukkanlılıkla olay yerinden uzaklaştırdı. Hakemin kararı sonrası Hasan Şaş tribüne gönderildi. Şaş mücadelenin ikinci yarısını tribünde takip etmek zorunda kaldı.

Sabri bandı vermedi!

Mücadelenin ikinci yarısında kırmızı kart görerek, Galatasaray’ı 9 kişi bırakan Sabri Sarıoğlu, hakemin kararı üzerine sinirden çılgına döndü. Hırsını topa vurarak, almaya çalışan milli oyuncu bu kızgınlıkla kaptanlık bandını vermeyi de unuttu. Engin Baytar’ın yerine oyuna giren Ceyhun Gülselam kulübeden getirdiği kaptanlık bandını Tomas Ujfalusi’ye verdi. Sezon başında A.Madrid’den transfer edilen Çek savunmacı, mücadelenin geri kalan kısmında Galatasaray’ın kaptanlığını yaptı.

Serdar Tatlı

YORUM YAZ