MENÜ

Kartalspor, ligin tescil edilmesini istemiyor

Kartalspor Kulübü TFF 1.Ligi'nin tescilinin yapılmaması için, Türkiye Futbol Federasyonu'na yapmış oldukları başvuruyu, Kulüp Başkanı Hamza Tozkoparan'ın basına yaptığı açıklama ile duyurdu.

Kartalspor, ligin tescil edilmesini istemiyor

"Bilindiği üzere 14 Mayıs 2013 tarihinde; 2012-2013 PTT 1.Lig sezonu sonunda Kartalspor Kulübü olarak 2012-2013 PTT 1.lig sezonu ve müsabakaları hakkında ligin tescili yapılmaması hususunda Türkiye Futbol Federasyonuna başvuruda bulunduk.

Haberin Devamı

Eldeki belge ve delillere bakıldığında talebimizde hukuken haklı olduğumuz son derece açıktır. Şöyle ki; Türkiye Futbol Federasyonu, 2012-2013 PTT 1.Ligi başlangıcı ve devamında Ana Statünün 76.maddesinin 2-3-4 hükümlerini ihlal etmiş, ayrıca 2012-2013 sezonu için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulüplere tebliğ edilen 2012-2013 sezonu TFF 1.Lig müsabakaları Statüsü 1.Lig'in OLUŞUMU VE KATILIM ŞARTLARI 3.Maddesindeki hükümlerini de ihlal ederek 2012-2013 Sezonunu usule aykırı olarak oynatmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu bu işlemlerle, Kuruluş Kanunu, Ana Statü 76.Madde ve UEFA – FIFA'nın kural ve kriterlerine aykırı hareket etmiştir. Yapılan bu uygulamadan dolayı 2012-2013 PTT 1.Ligi usulsüz işlemlere dayandırıldığından geçerliliği yok hükmünde sayılmalıdır. Bu gerekçeler, eldeki belgeler ve deliller dayanak gösterilerek Türkiye Futbol Federasyonuna 14 Mayıs 2013 tarihinde yapmış olduğumuz itiraz başvurumuza ne var ki TFF bugüne kadar sessiz kalmış ve cevap vermemiştir.

Haberin Devamı

Oysaki konu oldukça ciddi bir vakadır. Nitekim Türkiye Futbol Federasyonuna yapmış olduğumuz başvuru dilekçemiz ile eklerindeki belgeler ve delillerin bulunduğu dosyamızı, konunun vahameti açısından Kartalspor Kulübü olarak, Sayın Cumhurbaşkanlığımıza, Sayın Başbakanlığımıza, Sayın Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığımıza, Sayın Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığımıza ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan tüm Siyasi Parti Genel Başkanlıklarımıza göndermiş bulunmaktayız. Türkiye Futbol Federasyonuna yapılan başvurumuz içeriğindeki belgeler incelendiğinde; ihlallerin yapıldığı delillerle sabit olmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonunun bugüne kadar hiçbir işlem ve tek bir açıklama yapmaması ise son derece düşündürücüdür. 2012-2013 PTT 1.Lig sezonunda Türkiye Futbol Federasyonunun yapmış olduğu bu usulsüzlük ve ihlallerin hukuken sonuçlandırılması konusunda, Kartalspor Kulübü olarak, UEFA ve FIFA yolları da dâhil olmak üzere, sonuna kadar hak arayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ