MENÜ

Kartal yapar da...

Fenerbahçe'nin başına getirilmesi düşünülen İsmail Kartal bu yükü kaldırabilir mi? Yazarlarımız değerlendirdi...

Kartal yapar da...

Teknik direktörün önemi yok

Eğer bu atama gerçekleşirse aslında Aziz Yıldırım’ın söylemek istediği şu olur: “Bu takımın teknik direktörü de benim.” İsmail Kartal yanlış anlamasın. O çok değerli bir Fenerbahçe kahramanıdır. Belki teknik direktör olarak da çok başarılı olabilir. Ama burada önemli olan Aziz Yıldırım’ın ne demek istediği. Bu da gayet açık: “Teknik direktörün önemi yok. Birileri onları çalıştırsın yeter. Ben bu takımın futbolunu da idare ederim.” Diğer yandan bakarsak da her ne kadar haberler güçlü bir şekilde bunun olabileceğini söylese de, ben Aziz Yıldırım’ın bu kadar önemli bir karar verebileceğini düşünmüyorum. Yıldırım camiadan bu konuda destek bulamaz.

Mehmet Demirkol

*******************************************************

Kartal’a evet, düzene hayır!


Hafızanızı biraz zorlayın ve ligin aklınızda kalan son sezonlarına bir göz atın. Kimler şampiyon olmuş ve o takımların başında kimler varmış... Ezici bir yerli üstünlüğü göreceksiniz. Hangi fotoğrafa baksanız, Ertuğrul Sağlam’ı, Fatih Terim’i, Mustafa Denizli’yi, Aykut Kocaman’ı ve Ersun Yanal’ı karşınızda bulacaksınız. Hal böyle iken, yerli bir teknik adama karşı çıkmak kimsenin haddi değil. Ancak mevcut durumun hassasiyetlerini de gözden geçirmek şart. Malum; Fenerbahçe ve Galatasaray, dördüncü yıldız için kıyasıya bir yarış içinde. Üstelik, dört yıldır Devler Ligi’nde uzak kalan Fenerbahçe bu kez zirveye ulaşırsa Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterebilecek. Bu, sadece prestij değil, 60-70 milyonluk bir bütçe demek. İsmail Kartal’a evet. Ama sonuçta onu da yiyecekse bu düzen, sonsuza kadar hayır!

Zafer Büyükavcı

*******************************************************

Arap İsmail başarır

Yıllarca Fenerbahçe’ye hizmet etmiş, şampiyonluklar kazanmış, başarılı bir futbolcuydu İsmail Kartal. Aynı zamanda iyi de bir teknik direktör. Sivasspor’u yıllar sonra Süper Lig’e çıkardıktan sonra tekrar çok sevdiği Fenerbahçe’ye geri döndü. Daum’la hizmete başlayan Kartal, daha sonra ikinci adam olarak Kocaman’la ardından da Ersun Yanal’la devam etti. Şimdi zamanı geldi. Hem tecrübesiyle hem de aldığı referansla bunu yapabilir. Löw’le kendini geliştiren, disiplinden taviz vermeyen Arap İsmail son yıllarda ikinci adam olmasına rağmen şampiyonlukların gizli kahramanıydı. Diyorum ki; İsmail Kartal’ın tam zamanı. Başaracak kapasitede, çünkü oyuncular onu çok seviyor.

Yusuf Dursun

*******************************************************

Kartal’ın işi kolay!


İsmail Kartal şampiyonluğun ardından istifa etmek istemiş ama başkan Aziz Yıldırım müsaade etmemişti. Başkan bu günleri görmüş olmalı! Güçlü bir hocayla anlaşma sağlanana kadar Fenerbahçe taraftarı için olmasa da Yıldırım için en iyi tercih Kartal. İstediği her şeyi harfiyen yerine getirecek bir isim! Her fırsatta kurumsallıktan söz eden başkan, “Transfere gerek yok” diyor. Futbolculara taktik veriyor. Gazetecileri eleştiriyor. Kulüpteki her işi yapıyor. Diğer çalışanlara zaten iş düşmüyor. Kartal’ın da işi zor olmayacak! Taraftarın Fenerbahçe Kulübü’nün sponsoru değil gerçek sahibi olduğu yine de unutulmamalı.

Sedat Hardal

Haberin Devamı
YORUM YAZ