MENÜ

Kartal son maçında da kazanamadı: 2-2

Beşiktaş, Avusturya'daki 6. hazırlık maçında FK Laçi ile 2-2 berabere kaldı.

Kartal son maçında da kazanamadı: 2-2

Villach Stadı’nda oynanan maça Siyah Beyazlılar; Cenk, Serdar, Sivok, Ersan, Tanju, Mehmet, Muhammed, Dentinho, Ömer, Olcay ve Mustafa 11'yle başladı.

Oyuna tempolu başlayan Beşiktaş, önde baskı yaparak rakibinin dengesini bozmaya çalıştı. Siyah Beyazlılar maçtaki ilk tehlikeli pozisyona Mustafa ile girdi. 9. dakikada Muhammed’in kullandığı kornere ceza sahası içinde kafa ile vuran Mustafa’nın topu yandan auta gitti. Oyunu kontrolü altına alan Kara Kartal, 16. dakikada Olcay ile gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Mustafa şık hareketlerle ceza sahasına girdi . Mustafa’nın gönderdiği pasta topla buluşan Olcay’ın vuruşunu Laçi savunması çizgi üzerinden çıkardı. Dönen topta Tanju’nun şutu dışarı çıktı. Topa daha fazla sahip olan Siyah Beyazlılar, kanat organizasyonlarıyla pozisyon bulmaya çalıştı. Arnavut ekibinin 36. dakikada geliştirdiği hızlı hücumda Beşiktaş kalesine gönderilen top direk dibinden auta gitti. 39. dakikada Muhammed’in pasında ceza sahasının önünde topla buluşan Dentinho’nun kaleye gönderdiği top rakip savunmaya çarparak filelerle buluştu: 1-0. İlk yarıda başka gol olmadı ve Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Siyah Beyazlılar, ikinci devreye oyuncu değişiklikleriyle girdi. Serdar, Dentinho, Ömer ve Mustafa’nın yerine Gökhan, Almeida, Necip ve Hutchinson oyuna girdi. 48. dakikada Almeida kaleyi uzaktan yokladı. Kalecinin önde olduğunu gören Almeida’nın şutu auta gitti. Ataklarını sürdüren Beşiktaş, 52. dakikada Almeida ile bir pozisyondan daha yararlanamadı. Olcay’ın ceza sahasına ortaladığı topta Almeida’nın kafa vuruşu sonrası top dışarı çıktı. 60. dakikada Ersan ve Mehmet yerlerini Escude ve Gökhan’a bıraktılar. 65. dakikada Muhammed’in uzak mesafeden çıkardığı şut direkten döndü. Laçi takımı 67. dakikada geliştirdiği atakta Nimani ile skora denge getirdi: 1-1. Golün ardından Siyah-Beyazlılar üstünlük sayısı için rakibine yüklendi ama ataklardan sonuç alamadı. Arnavutluk ekibi 78. dakikada skoru 2-1’e getirdi. Beşiktaş'ın kale sahasında oluşan karambolde topa son dokunan Kastrati meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Kartal, 86. dakikada Hutchinson ile eşitlik sayısını buldu. Muhammed’in ceza sahasının sol tarafından kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Hutchinson, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 2-2. Kalan sürede başka gol olmayınca mücadele 2-2 sona erdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ