MENÜ

Kartal için çok şey, Aslan için her şey!

Bir yanda, taraftarının önünde kazanıp, Fener'in puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray, diğer tarafta Avrupa Ligi biletini cebine koyarak ekstra bir maç daha oynamak istemeyen Beşiktaş... Bu derbi, çok şeye gebe.

Kartal için çok şey, Aslan için her şey!

Türkiye’de nefesler tutuldu, herkes derbi gecesine kilitlendi. Tarihi bir güne ev sahipliği yapacak olan Türk Telekom Arena Stadı’ndaki Galatasaray-Beşiktaş kapışması belki de sezonun şampiyonunu belirleyecek. Zira Cim Bom, taraftarının da desteğiyle Kartal’ı devirir ve bu sırada Fenerbahçe, Trabzon deplasmanında puan kaybederse, Galatasaray şampiyonluğunu ilan edecek. Ancak maçın Beşiktaş için de büyük önemi var. Carlos Carvalhal ile yolları ayırıp Tayfur Havutçu ile çıkış arayan Siyah-Beyazlılar, Fenerbahçe’yi yenerek moral bulmuştu. Kartal, Süper Final’i son sırada bitirerek, Avrupa Ligi için alttan gelecek takımla ekstra bir maç daha oynamak istemiyor. Beşiktaş’ın da bu nedenle bugün kazanması gerekiyor. Tabii ki Kartal da, Aslan’ın aksine Trabzonspor’un puan kaybını bekleyecek.

Haberin Devamı

İdeale yakın takımlar

Her iki takım da hemen hemen ideale yakın kadrolarıyla sahaya çıkacaklar. Cim Bom’un en büyük dezavantajı, Fatih Terim’in tribünde oturacak olması. Aslan’ın artı yönü ise taraftarının itici gücü. Beşiktaş ise Fener zaferinin moraliyle sahaya çıkacak.

Orhan Yıldırım / Metin Karabaş

YORUM YAZ